Ексклюзиви
середа, 30 травня 2018 17:12

Американці підтримали допомогою військовий госпіталь
3

Автор: Денис Скриль
  Під час передачі гуманітарної допомоги
Під час передачі гуманітарної допомоги

У Полтаві волонтери передали у військовий госпіталь гуманітарну допомогу. 30 ящиків медичних засобів надали благодійники із міста Рочестер, США.

"Бинти, одноразові системи, катетери та рукавички – у всьому цьому є постійна потреба, адже ці засоби і системи завжди використовуємо. Зараз у хірургічному відділенні маємо 50 пацієнтів. Це і учасник АТО, ветерани бойових дій і військовослужбовці. Маємо потребу у антибіотиках, замінниках крові і розчини для крапельниць. Зараз ми забезпечені краще, ніж у 2014 році, але всі розхідники завжди в нагоді. Госпіталь періодично отримує допомогу від волонтерських організацій, але в такому об'ємі вперше", - пояснив Микола Борисенко, начальник хірургічного відділення.

Волонтери пообіцяли продовжити допомогу військовому госпіталі і бійцям, які потребують системної реабілітації після війни.

"Вдруге надходить допомога від благодійників із США для військового госпіталю в Полтаві. В Рочестері велика українська громада, яка постійно допомагає полтавській громаді. Це не лише допомога військовим, а й дітям. Лікарі самостійно склали список найнеобхіднішого", - сказала Олександра Сиротенко, координатор благодійної організації "Команда небайдужих".

Волонтери, лікарі і 30 ящиків гуманітарної допомоги із США
Фото: Денис Скриль
Під час передачі гуманітарної допомоги
Олександра Сиротенко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 мішків пластикових кришок зібрали для бійців АТО.

На Полтавщині 8 родин ветеранів АТО 4 дні навчались самообороні, змагались на скеледромі, займалися йогою, плавали у водах голубого озера і відпочивали. Ці заходи організували волонтери на базі дитячого табору.

Зараз ви читаєте новину «Американці підтримали допомогою військовий госпіталь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути