середа, 08 березня 2017 20:57

Як виглядає зона АТО на супутникових знімках
13

На знімках добре видно позиції, системи окопів, бліндажів та бойові позиції крупнокаліберної артилерії
Фото: Google Maps

Gazeta.ua пропонує переглянути супутникові знімки зони АТО підконтрольних Україні територій та тимчасово окупованих російсько-терористичними військами.

На знімках добре видно позиції, системи окопів, бліндажів та бойові позиції крупнокаліберної артилерії. Знімки зроблені на територіях Донецької та Луганської областей.

Сервіси Google та Yandex оновили супутникові знімки місць, де раніше точилися запеклі бойові дії, ще два роки тому. На даний момент можна побачити оновлені карти кінця 2016 року, а деякі ділянки оновлені в поточному році.

Війна на Донбасі (АТО) — військовий конфлікт, розпочатий російськими загонами вторгнення у квітні 2014 року на території українського Донбасу після захоплення Росією Криму, серії проросійських виступів в Україні і проголошення "державного суверенітету" ДНР. Конфлікт має характер міжнародного і став продовженням російської збройної агресії проти України. За географічним масштабом є локальним і охоплює частини Донецької і Луганської областей України. Попри численні факти участі Збройних сил РФ та докази причетності Росії до війни, офіційно Росія не визнає факту свого вторгнення в Україну, відтак з українського боку війна розглядається як неоголошена. Ряд українських політиків називають війну на сході України "гібридною війною" Росії проти України. Юридично на сході України триває Антитерористична операція. Російська влада неодноразово заявляла про своє несприйняття Антитерористичної операції й вимагала її припинення та початку переговорів з бойовиками

Зараз ви читаєте новину «Як виглядає зона АТО на супутникових знімках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути