пʼятниця, 24 липня 2020 18:29

Як українці відпочивають на Азовському морі - яскраві фото
15

В Україні попри карантинні обмеження триває курортний сезон. Пляжі Азовського моря заповнені відпочивальниками. Найпопулярніші місця - Арабатська стрілка, Бердянськ, Кирилівка.

В магазинах і кафе просять дотримуватися карантинних правил, про що свідчать надписи на вході. Однак лише поодинокі люди одягають маски. Заклади працюють до 23:00. Патрульні слідкують за дотриманням графіку.

Кореспондент Gazeta.ua зробила підбірку фото із пляжів та ринків Арабатської стрілки. Також побувала на Солоному і Рожевому озерах поблизу сіл Щасливцеве та Генічеська Гірка Генічеського району Херсонської області.

Риба - один із найпопулярніших товарів на ринках Арабатської стрілки. Сушена, в'ялена, копчена - відпочивальники можуть підібрати собі товар на свій смак
Фото: Анна ЛАКИЗА
Узбережжям Азовського моря традиційно ходять торговці. Пропонують купувати пахлаву, креветки, рибу, кукурудзу
У солоному озері біля села Щасливцеве Генічеського району завжди чимало охочих покупватися
Солоне озеро біля села Щасливцево вважається цілющим через велику кількість корисних елементів у воді
На Азовському морі завжди чимало охочих купувати смаколики прямо на пляжі

Цього року на Арабатській стрілці менше медуз, ніж торік. Однак періодично на берегову лінію викидає морську траву. Зранку трактори згрібають її на купи. Сама вода в морі чиста і прозора.

Серед розваг - традиційний "банан", парашут, катамарани, водні гірки. Товари, які носять торговці: кукурудза - 20 грн, пахлава - 30 грн, цукрова вата - 25 грн, креветки - 50 грн за невелику склянку. Часто відпочивальники їздять по продукти в місто Генічеськ, що за кілька кілометрів від початку стрілки. У місцевому "АТБ" ціни суттєво нижчі за пляжні магазини. На генічеському міському ринку риба на 5-10 грн дешевша. Щойно зловлені креветки тут коштують 60 грн за пів літрову банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нашестя медуз і бліх: назвали відомі курорти, які в небезпеці

Житло на першій лінії Арабатської стрілки коштує від 130 грн за місце без зручностей. З кондиціонером, душем, телевізором і кухнею - 700-1200 грн за номер.

Під час пляжного відпочинку малоймовірно підхопити коронавірус. Бо люди можуть обирати місця подалі один від одного. Не користуються тими ж самими предметами посуду та побуту, каже інфекціоніст Андрій Алфьоров.

Зараз ви читаєте новину «Як українці відпочивають на Азовському морі - яскраві фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути