неділя, 12 липня 2020 16:22

Розповіли, як не заразитися коронавірусом на пляжі

Розповіли, як не заразитися коронавірусом на пляжі
На пляжі безпечно бути на далекій відстані.Фото: tuda-suda.net

Мало шансів підхопити коронавірус на пляжі.

Про це розповів інфекціоніст Андрій Алфьоров в ефірі каналу "Україна 24".

"Таке зараження малоймовірне. Тому що це захворювання передається повітряно-крапельним шляхом. І трохи менше - контактний шлях передачі", — сказав він.

Якщо на пляжі люди перебувають на великій відстані, не цілуються, не користуються одними й тими ж предметами посуду, побуту, то заразитися навряд чи вдасться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців готові вакцинуватися від коронавірусу

Вірус не передається через воду. Якщо під час купання в річці чи морі хвора людина чхне й краплини потраплять у воду, це не нестиме загрози для інших, адже вірус розчиниться у воді та його концентрація буде мінімальною. Немає значення, це морська чи прісна вода, у цьому середовищі концентрація вірусу стає настільки низькою, що вона не несе загрози здоров'ю.

Якщо хвора на коронавірус людина буде чхати або кашляти на пляжі, краплини з вірусом можуть потрапити на пісок і залишатися там певний час. Але під дією ультрафіолетових променів тривалість життя вірусу скорочується. Якщо в приміщенні вірус може зберігатися на поверхнях до 2–3 годин, то на вулиці під дією сонячних променів – до 15–20 хвилин.

Станом на ранок 12 липня в Україні зафіксовано 678 нових хворих на COVID-19. З них 11 померло. Загальна кількість хворих досягла 53 тис . З них 26 118 осіб одужали.

За даними РНБО, найбільше хворих виявили у Львівській області – 7003. За добу 121 хворий. У Києві зафіксували 6182 випадків, у Чернівецькій області - 5 140 випадків, у Рівненській – 4598, у Закарпатській – 3909.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як не заразитися коронавірусом на пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути