субота, 01 квітня 2017 01:03

"Я зробила це" - Яна Зінкевич самостійно спустилася з трапу літака

Автор: zik.ua
  Яна Зінкевич сходить с трапу літака.
Яна Зінкевич сходить с трапу літака.

Із трапу літака Тель-Авів — Дніпропетровськ 1 квітня 2016 року за допомогою милиць спускається засновниця медичного батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич. Самостійно йде вперше, після важкого ДТП у грудні 2015-го.

Яна Зінкевич потрапила в аварію на слизькій дорозі поблизу Дніпра разом із добровольцем АТО Максимом Корабльовим. Машина перевернулася кілька разів.

Автор: http://rivne1.tv
  Машина у якій їхала Яна Зінкевич перекинулася кілька разів
Машина у якій їхала Яна Зінкевич перекинулася кілька разів

Медик отримала важкі травми хребта. Лікарі не давали обнадійливих прогнозів. Казали, що Яна може лишитися в інвалідному візку назавжди. За її реабілітацію взялися в Ізраїлі. Дівчина почала потроху ходити з милицями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театр "Березіль" ввів сценічний образ Катрі-комуністки

"Я зробила це. Хай це буде прикладом для людей, які мають подібні травми і яким говорять, що вони більше ніколи не стануть. Це можливо. Я мала пройти усе це. Бо допомагаю пораненим і травмованим. Краще їх розумітиму, бо пройшла подібне", - сказала тоді Яна Зінкевич.

За місяць засновниця "Госпітальєрів" вийшла заміж за Максима Корабльова. У грудні торік народила доньку Богдану, хоча лікарі вважали, що Яні буде важко виносити плід.

"Дитина мала завмерти, ще у перші місяці. Через препарати, які я приймала, був один шанс із тисячі. Але Богдані хотілося жити. Вона народилася здоровою", - розповіла медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою була перша пральна машина

Зараз Яна продовжує відновлюватися від отриманих травм. У січні цьогоріч заявила, що чоловік її покинув. Доньку відвідує рідко.

"Не всі історії закінчуються хепі ендом, кожна людина сама вибирає свою долю. Можливо, він здався, а може він просто слабкий, але це його життя", – сказала Яна в ефірі каналу 1+1.

Батальйон "Госпітальєри" Яна Зінкевич організувала після початку АТО. Врятувала понад дві тисячі поранених українських військових, повідомляє Zik. Нагороджена державним Орденом "За заслуги" III ступеню.

Зараз ви читаєте новину «"Я зробила це" - Яна Зінкевич самостійно спустилася з трапу літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути