середа, 26 вересня 2018 13:46

"50 тис.місць для першої роботи" - у Львові стартувала відома молодіжна програма
7

«Skills Labs: розвиток кар’єри та власна справа"
Фото: Ольга Васьків, організатори заходу
«Skills Labs: розвиток кар’єри та власна справа"
«Skills Labs: розвиток кар’єри та власна справа"
«Skills Labs: розвиток кар’єри та власна справа"
«Skills Labs: розвиток кар’єри та власна справа"

У Львові 25 вересня стартувала програма "Skills Labs: розвиток кар'єри та власна справа". В львівську облдержадміністрацію запросили талановиту молодь, які пройшли відбір у програму Skills Lab та представників успішних українських компаній.

Skills Lab – це відома програма для молоді під егідою Фонд ООН у галузі народонаселення та Міністерство молоді та спорту України. Молодих людей віком від 16 до 35 років два місці навчатимуть, як ефективно спланувати кар'єрний шлях, започаткувати власний підприємницький проект. Викладачі – керівники та топ-менеджери відомих корпорацій, таких як "Ензим", "Кредобанк", "Нестле", бізнес-тренери та бізнесмени.

Учасників програми привітав голова Львівської ОДА Олег Синютка та запросив на стажування в обладміністрацію.
"Молодь творить майбутнє нашої країни і успіх українців має бути тут, на рідній землі. Мені хотілось би, щоб ви знайшли себе і стали прикладом для інших", – зазначив Олег Синютка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна працювати у польових умовах - показали "швидку допомогу" для танків

Представниця Фонду ООН в галузі народонаселення Наталія Мартиненко зазначила, що потрібно посилити діалог між місцевими компаніями та активною молоддю.
"Обмін досвідом між представниками бізнесу та молоддю може бути корисним для обох сторін. Молоді люди мають бути впевнені, що їхні знання знадобляться в Україні і для них будуть створені умови для реалізації особистого потенціалу. Ми можемо змінити тенденцію останніх років, яка показує, що молодь виїжджає за кордон у пошуках роботи", - каже Мартиненко.

Організатори програми наголосили на тому, як важливо працевлаштовувати молодих людей на першу роботу, не дискримінувати їх за віком чи статтю. На відкритті виступили представники успішних компаній Львова та розповіли, чому охоче беруть на роботу молодь.

Керуючий партнер адвокатського об'єднання "Бачинський та партнери" Тарас Бачинський розповів, що перший бізнес розпочав у 17 років, загалом відкрив понад 10 бізнес-проектів, багато з яких стали успішними та прибутковими. Підприємець порадив молоді не боятися ризикувати починати власний бізнес і не вагаючись розпочинати свою кар'єру у великих компаніях.

"Наша компанія завжди рада молодим працівникам. Але у нас, як і в інших великих компаніях, є певні критерії відбору, яким треба відповідати. Спочатку кандидат проходить тести, згодом його запрошуємо на колективну співбесіду. Далі - стажування, найкращих – працевлаштовуємо. Якщо ж ви хочете започаткувати власний бізнес – зараз для цього ідеальний час: прогрес і технології настільки пішли вперед, що за три місяці можна опанувати навики професії, стати фахівцем та заробити капітал. Ще дам пораду: якщо ви відкриваєте із партнерами спільний бізнес - підписуйте угоди, в яких буде зазначена відповідальність кожної із сторін. Це знадобиться, коли будуть якісь проблеми чи непорозуміння", - каже Тарас Бачинський.

Представники компаній підписали меморандум "Український Пакт заради молоді-2020". Він об'єднує зусилля компаній, держави та освіти для працевлаштування молодих людей. Це Європейська ініціатива, що об'єднала 100 організацій в Україні. Вони зобов'язались забезпечити 50 000 місць по всій Україні для стажування та першої роботи молоді. У рамках програми курси "Власна справа" та "Успішна кар'єра" паралельно триватимуть з 25 вересня по 20 листопада у Львові.

На Львівському бронетанковому заводі запускають у серійне виробництво броньовану ремонтно-евакуаційну машину (БРЕМ) "Лев". Машину створено на базі танка Т-72, повідомляють в Укроборонпромі.

Зараз ви читаєте новину «"50 тис.місць для першої роботи" - у Львові стартувала відома молодіжна програма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути