субота, 26 серпня 2017 04:12

26 років Незалежності: відкрили найбільший фонтан у Європі
6

Світло-музичний фонтан «Рошен»
Фото: Pizzatravel.Com.ua
Фонтан на Європейській площі
Фонтан планет
фонтан на Європейській площі
Фонтан в Центральному парку культури та відпочинку

У Вінниці 4 вересня 2011 року побудували світло-музичний фонтан. Він є найбільшим в Європі і входить в десятку найбільш видовищних фонтанів світу. Також єдиний в світі обладнаний системою занурення під воду на зиму.

Щороку программа світло-музичного анімаційного фонтану змінюється. Цієї весни була присвячена 100-річчю української революції.

Фонтан розташований в руслі річки Південний Буг в районі острова Кемпа. Він має розліт струменів по довжині - 140 метрів і висоту струменя більше 65 м. Виповнюється вісім програм тривалістю більше 20 хвилин і 8 коротких - тривалістю 5-6 хвилин.

Цьогоріч 20 травня у Вінниці офіційно запустили фонтан планет. Водограй у вигляді сонячної системи у центрі, якої атлант тримає сонце, будували з осені 2016.

"Вінницькі фонтани - це круто. Є на різний смак. Для охочих помилуватися, отримати нові враження. Це рошенівський,. Можна відпочити біля води в місті, навіть покупатися. А ще фонтани позитивно діють на психіку, заспокоюють, врівноважують. Дітки ж в захваті від будь якого фонтану", - говорить Ольга Зайцева з Вінниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хрещатику виставили танки і найпотужнішу у світі гармату

9 травня у Вінниці запустили незвичайний фонтан на площі Костянтина Могилка. Водограй одразу привернув увагу перехожих. Зранку до пізнього вечора малеча бавиться у струменях води, між якими можна ходити, їздити на велосипедах, самокатах і фотографуватися.

Фонтан має кольорову підсвітку. Якщо у світлу пору доби її ледь помітно, то з настанням сутінок площа стає по-справжньому казковою. Водограй сяє синіми, зеленими, червоними і жовтими барвами, змінює свою висоту і поступово то збавляє, то додає потужності.

У 2013 році відновили масштабний фонтан у центральному парку культури і відпочинку ім. Горького на Фонтанній площі. До того провели реконструкцію. До цього часу фонтан, збудований 55 років тому, не працював вже близько 10 років через застарілі системи, а бетонні конструкції вже зазнали руйнувань.

Зараз ви читаєте новину «26 років Незалежності: відкрили найбільший фонтан у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути