понеділок, 05 вересня 2011 15:38

У Вінниці відкрили найбільший музично-анімаційний фонтан в Європі
10

Фото: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА

4 вересня о 21.50 на набережній по вул. Кармелюка у Вінниці відбулося офіційне відкриття музично-анімаційного фонтану "Рошен", який стоїть навпроти однойменної кондитерської фабрики.

Споруда має висоту понад 60 м, фронтальний розліт води — 140. Роботу оснащує 560 підводних ліхтарів, що змінюють свій колір. Коштує фонтан 35 млн грн.

На відкритті зібралося більше 100 тис чоловік. Сходитися почали з першої дня. З 19.00 святковий концерт відкрили гурти "Симфонія", "Мандри", "Тік" та народний депутат України, співачка Оксана Білозір. Відкриття фонтану приєднали до відкриття набережної, на реконструкцію якої поклали два роки. Витратили 38 млн грн.

"Зайнятися реконструкцію набережної вирішили після досліджень 2009 року. За рік до цього Україною пройшлися сильні паводки. На Вінниччині дуже постраждали південні райони. Ми з мером Володимиром Гройсманом вирішили проінспектувати гідротехнічні споруди, які могли становити небезпеку для Вінниці. Найбільш аварійною виявилася оця дамба. Якби під час повені трапилося лихо, залило б увесь мікрорайон Старого міста", - зазначив голова ради Національного банку України Петро Порошенко, з Благодійного фонду якого фінансували реконструкцію набережної та фонтан.

Усім бажаючим подивитись на роботу фонтану не вистачило місця на оновленій набережній, довжиною 700 м. Люди вилазили на п'ятиповерхову недобудову, що розташована навпроти. Найбільше зібралося на Центральному мосту. На вечір там перекрили рух транспорту.

Організатори винайняли час у двох місцевих телеканалів. Домовилися з 20-ма ресторанами та кав'ярнями міста, що там будуть показувати святковий процес відкриття музично-анімаційної споруди.

З 5 вересня фонтан працюватиме з 12 до 22 години щоденно до початку холодів. У вихідні та святкові дні у вечірній час кожні 24 хвилини будуть показувати лазерне шоу за участю казкового героя Робошена. Вхід вільний. На зимовий період фонтан опускають під воду. Торгувати на території набережної заборонено.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці відкрили найбільший музично-анімаційний фонтан в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути