Ексклюзиви
пʼятниця, 22 вересня 2017 07:10

20 суддів звільнилися перед атестацією

20 суддів звільнилися перед атестацією
Судді Полтавщини масово звільнилися напередодні переатестації. Фото: stav.aif.ru

22 вересня торік Верховна Рада звільнила 20 суддів з Полтавської області. Таке рішення депутати прийняли на прохання самих суддів — відповідно до заяв про відставку.

Про це повідомило видання "Полтавщина".

Найбільше суддів звільнилося в Автозаводському райсуді Кременчука Полтавської області - Гафяк Віктор, Каліновська Ельвіра, Савічев Володимир, Середа Анатолій, Сировєтнік Тамара. Пішли працівники і з Крюківського райсуду Кременчука - Демиденко Ігор та Якимець Тетяна. З Кременчуцького районного суду заяву на звільнення написав лише Кузнецов Андрій.

У Полтаві не захотіли працювати суддя Юхно Світлана — з Ленінського райсуду, Соколенко Федір — з окружного адмінсуду та Тимошенко Катерина — з господарського суду Полтавської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен п'ятий суддя відмовляється від переатестації

Із райцентрів найбільше суддів пішло з посади у Лохвиці - Крекотень Світлана, Сегет Ярослав, Хоменко Олександр. В інших районних центрах звільнилося по 1 судді: Голубенко Віктор з Кобеляцького райсуду, Ряднина Василь з Машівського райсуду, Гаврилюк Олександр з Новосанжарського райсуду, Халявка Валентин із Семенівського райсуду, Орел Іван з Чорнух та Лисенко Валерій з Чутівського суду.

Саме на цей час — вересень і жовтень 2016 року — був запланований початок повної переатестації суддівського корпусу, яку проводили в рамках судової реформи. Перед цим до першої хвилі переатестації потрапили 4 судді з Полтавщини. Лише 2 з них пройшли іспит і співбесіду.

За словами адвоката Олега Веремієнка, в Україні купити посаду судді можна за 100 тисяч доларів. Гроші "відбивають" за кілька років хабарями. За кожен рік ув'язнення, на який суддя скоротить термін, треба заплатити від $1 тис. Якщо йдеться про умовний строк — сума збільшується в кілька разів.

Зараз ви читаєте новину «20 суддів звільнилися перед атестацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути