середа, 30 червня 2021 12:50

17-річну зґвалтували й покинули помирати. Оголосили підозру її подрузі

17-річну зґвалтували й покинули помирати. Оголосили підозру її подрузі
17-річну Марію Бондаренко знайшли мертвою на узбіччі дороги після вживання алкоголю з компанією знайомих. Фото: poltava365.com

У справі про зґвалтування 17-річної Марії Бондаренко, яку знайшли мертвою на узбіччі села Бреусівка в Козельщинській територіальній громаді на Полтавщині, оголосили підозру ще одному фігуранту.

Це 17-річна дівчина, яка була того вечора в компанії загиблої, розповів керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній під час пресконференції 29 червня, повідомляють Новини Полтавщини.

"25 червня дівчині повідомили про підозру щодо ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть потерпілої. Четвертому фігуранту не можемо пред'явити обвинувачення, оскільки він є неповнолітнім. Але щодо нього будемо опрацьовувати питання про застосування заходів виховного характеру. Це також притягнення до кримінальної відповідальності, але з урахуванням віку. Це дещо інший процесуальний характер", - зазначив Антон Столітній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік зґвалтував знайому й залишив стікати кров'ю

Від початку слідчих дій у рамках кримінального провадження допитали 52 особи, провели два обшуки. Прокуратура призначила 30 експертиз у справі Марії Бондаренко, половину з яких уже виконали. Решту планують завершити в середині липня. Після того справу передадуть до суду. Прокурор запевнив, що слідство має всі докази, щоб притягнути винних до відповідальності згідно з чинним законодавством.

30 квітня на узбіччі дороги біля села Бреусівка на Полтавщині знайшли мертвою 17-річну Марію Бондаренко. За версією слідства, вона ввечері 29 квітня відпочивала в компанії знайомих: хлопців 20, 17 й 15 років і 17-річної дівчини. Компанія разом вживала спиртні напої.

Додому Марія не повернулася. Згодом експертиза виявила, що дівчину ґвалтували.

Обвинувачення в зґвалтуванні потерпілої оголосили основному фігуранту 5 травня, а за два дні його взяли під варту.

Другому повнолітньому підозрюваному пред'явили обвинувачення за трьома статтями: підбурювання до зґвалтування неповнолітньої, ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть потерпілої, і втягнення неповнолітнього в злочинну діяльність. Ця особа також перебуває під вартою.

Зараз ви читаєте новину «17-річну зґвалтували й покинули помирати. Оголосили підозру її подрузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути