Ексклюзиви
середа, 28 червня 2017 17:10

100 пар одночасно станцювали гопака під час святкувань Дня Конституції
5

Фото: ЛОДА

У Львові 21-ий День Конституції відзначили урочистостями. Керівництво області, громадськість та духовенство поклали квіти до пам'ятника В'ячеслава Чорновола. Оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виконав Державний Гімн України.

Також відбулася урочиста хода за участі усіх присутніх від пам'ятника В'ячеслава Чорновола до пам'ятника Траса Шевченка. На місці відбулось громадське віче.

"На площі перед пам'ятником Тарасові Шевченку сотня найкращих танцювальних пар Львівщини виконала гопак. Це наймасштабніше виконання українського народного танцю за участю найкращих хореографічних колективів Львівської області", – повідомили в облдержадміністрації. Відео танцю опублікував сайт Фотографії Старого Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Конституції: На Харківщині святкували разом з європейськими депутатами

В межах святкування також відбувся концерт зведеного оркестру Західного територіального управління Національної Гвардії України, в який об'єдналися музиканти з п'яти міст західного регіону.

28 червня Україна святкує 21-шу річницю Дня Конституції. Основний закон ухвалили на п'ятий рік після проголошення незалежності - 1996-го. Народні обранці працювали усю ніч - безперервно 23 години. "За" проголосували 315 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «100 пар одночасно станцювали гопака під час святкувань Дня Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути