Ексклюзиви
субота, 02 березня 2019 17:00

Фурсівська сільська рада зрізає дерева

Фурсівська сільська рада зрізає дерева
У Гайку невідомі вирубували дерева. Фото: bc-news.com.ua

27 лютого мешканці Гайка помітили, що невідомі почали масово вирізати дерева. Наступного дня люди викликали поліцію.

1 березня на місці вирубки працювали слідчі. Також приїхав представник Державної екологічної інспекції України, який зазначив, що документи на вирубку дерев не оформлені належним чином, адже не вказано, яка це вирубка - суцільна, санітарна чи прохідна, - повідомляє bc-news.

Пізніше виявилося, що 11 лютого 2019 року виконком Фурсівської сільської ради, розглянувши звернення дачно-будівельного кооперативу "Комфорт-Хаус" дав дозвіл фурсівському житлово-комунальному підприємству на знесення дерев у кількості 830 штук у зоні влаштування доріг загального користування та інших інженерно-технічних мереж відповідно до детального плану території в межах Фурсівської сільської ради Білоцерківського району.

"Відновна вартість дерев, указаних в акті, не нараховується. Заготовлену деревину в ході видалення дерев використати на потреби Фурсівської сільської ради", - йдеться у рішенні виконкому Фурсівської сільради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гайку невідомі вирубують ліс

"Питання з цією землею почалися ще 2006 року. Білоцерківська РДА надавала якісь погодження. Я тоді не був депутатом, тому деталі не знаю. Всі питання до РДА. Підписували ці папери і Юрій Савчук, і Віталій Гринчук. Я отримав викопіювання з детального плану територій. Коли його розробляли, я поцікавився, що тут відбувається. Попросив внести в детальний план стадіон. Якщо тут прокладуть об'їзну дорогу шириною 15 м аж до школи №8, то буде зручно і місцевим мешканцям, які наразі ходять по багнюці. Тут планується будувати котеджне містечко. Я хотів би, аби люди зрозуміли, що там, де будуть котеджі, дерева ніхто не ріже і не має права, а це під дорогу. Це не олігархи, це державна дорога. Це шикарний проект. Якщо люди не хочуть, щоб будувалося містечко, то це інша історія. А зараз є групка активістів, які не хочуть нічого чути", - розповів Геннадій Прищепчук, депутат Фурсівської сільради.

"Цю земельну ділянку ми придбали під будівництво близько 200 будинків рік чи півтора року тому у приватного власника. Ця земельна ділянка ще з 2006 року у приватній власності. Спершу, перед тим, як будувати будинки, потрібно зробити дорогу, адже так? Ми її будемо робити за кошти членів кооперативу. Для вирізки дерев звернулися до Фурсівської сільської ради за погодженням", - коментує Валерій Бубнов, керівник дачно-будівельного кооперативу "Комфорт-Хаус".

За законодавством, упродовж двох років потрібно відновити ліс на тих ділянках, де відбувалася вирубка. Протягом 2014–2018-х відтворили 250 тис. га лісу. Україна займає дев'яте місце у Європі за площею лісів.

Зараз ви читаєте новину «Фурсівська сільська рада зрізає дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають