пʼятниця, 28 червня 2019 15:25

У Володимирівці збудують українську церкву

Автор: ФОТО з архіву села Володимирівка
  У селі Володимирівка освятили місце під церкву Рівноапостольного Володимира Великого. На освячення прийшли близько 50 селян, сільський голова Ольга Костина і депутати
У селі Володимирівка освятили місце під церкву Рівноапостольного Володимира Великого. На освячення прийшли близько 50 селян, сільський голова Ольга Костина і депутати

У селі Володимирівка Білоцерківського району збудують храм Рівноапостольного Князя Володимира Великого Православної церкви України. 17 червня місце будівництва освятив благочинний Білоцерківського району Микола Гопайнич. Там заклали наріжний камінь.

— У нас церкви ніколи не було. Село кінця XIX століття, розбудовувалося при радянській владі. А тоді храмів не будували. Досі їздили на служби у Білу Церкву, — говорить голова парафіяльної ради Анатолій Романенко, 73 роки.

Церкву зведуть на території колишнього колгоспу. Буде розміром 6 на 8 м. Будувати розпочнуть до осені. Цьогоріч встигнуть закласти фундамент.

Настоятелем майбутнього храму буде отець Максим Матвійчук. Нині служить у селі Фурси.

— Селяни зібрали на будівництво близько 10 тисяч гривень. Долучилися підприємці. Основну частину витрат узяв на себе депутат Київської обласної ради та власник підприємства "Терезине" Іван Кудлай. Він орендує в селі землю, — продовжує Анатолій Степанович.

На освячення місця забудови, крім Благочинного, приїхали священики із сіл Потіївка, Щербаки, Михайлівка, Пилипча, Фурси, Мазепинці та храму Святого Петра Калнишевського, що у білоцерківському парку Слави.

Зараз ви читаєте новину «У Володимирівці збудують українську церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають