субота, 30 березня 2019 16:18

"Треба зафіксувати зимовий час і відмовитися від літнього"

У ніч із суботи на неділю Україна перейде на літній час. О третій ночі треба буде перевести стрілки на годину вперед. Можливо, востаннє: Євросоюз планує в майбутньому відмовитися від переходу на зимовий та літній час. Запитали гайсинчан: як вони ставляться до цього?

Катерина КРАВЧУК, 27 років, приватний підприємець:

— Якщо мене не підводить пам'ять, то понад сто років тому Англія і Німеччина запровадили так зване переведення стрілок в цілях економії електроенергії. Дурний приклад заразний — і так вчинили більше ста країн світу. Я вважаю, що це знущання над людьми. Організму важко перелаштовуватись.

Анастасія МІЩЕНКО, 39 років, медсестра:

— Мені, людині, яка любить поспати, дуже важко перенести весняне переведення стрілок годинника. Думаю, зручніше буде зафіксувати один час — зимовий — і відмовитися від літнього.

Ангеліна ПОБЕРЕЖНА, 24 роки, студентка:

— Мені дуже не подобається, що стрілки годинників доведеться переводити вперед. Треба буде на годину раніше вставати та йти на пари. А я сова і люблю поспати. Хотілося б, щоб вирішилося питання з переведенням стрілок годинників. Можливо, тоді українці стали б щасливішими.

Олег СКРИПНИЧЕНКО, 35 років, підприємець:

— Я проти того, щоб переводили стрілки годинників. Кожна людина має свій біологічний годинник і вже пристосовується до природи. Та, коли переводять стрілки, стається збій внутрішнього годинника. У людини виникають стрес, паніка, дискомфорт. Тому хотілося б, щоб Верховна Рада вже проголосувала проти переведення стрілок годинників і природний час залишили.

Ольга БОЙЧУК, 39 років, бухгалтер:

— Позитивно ставлюся до переведення годинника. Переведення стрілок дає змогу знизити енергонавантаження і поліпшує екологію.

Зараз ви читаєте новину «"Треба зафіксувати зимовий час і відмовитися від літнього"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають