субота, 24 серпня 2019 11:55

На Гайсинщині працюють три муніципальних няні

— Зараз у Гайсинському районі вже працюють три муніципальних няні. До того ж є люди, які наразі збирають потрібні документи, аби офіційно оформитися нянями, — говорить начальниця відділу контролю та виплати адресних грошових допомог управління соціальної та молодіжної політики Гайсинської райдержадміністрації Олена Бессараб, 47 років.

Говоримо про популярність на Гайсинщині сервісу "Муніципальна няня". Почала діяти з 1 січня цьогоріч. Послуга доступна сім'ям, які мають дітей до трьох років. Мають можливість щомісяця отримувати від держави 1626 грн на відшкодування витрат на послуги няні. Виплати на дитину у 860 грн теж залишаються.

Аби оформити послугу, батьками необхідно обрати няню та підписати з нею договір, продовжує Олена Валеріївна.

— Також до управління соцзахисту потрібно подати копії свідоцтва про народження дитини, паспорти батьків і документи про оплату послуг няні (це може бути розрахункова квитанція. — Газета). Слід написати заяву про надання допомоги. У подальшому звітувати про оплату послуг няні необхідно щомісяця — до п'ятого числа.

Няням своєю чергою потрібно зареєструватися фізичною або юридичною особою-підприємцем, яка надає послуги з догляду за дітьми. Щомісяця має сплачувати податок — єдиний соціальний внесок.

Працювати нянею вигідно людям, у яких не вистачає страхового стажу до пенсії. Якщо працює неповний день, то може укладати договір з іще однією сім'єю. Своєю чергою сім'ї, в яких двоє дітей, можуть оформити два договори про догляд. Отримуватимуть кошти на кожну угоду.

Матері в разі оформлення послуг няні не обов'язково виходити на роботу.

У середньому година роботи няні коштує від 60 грн, або 500 грн за повний робочий день.

Зараз ви читаєте новину «На Гайсинщині працюють три муніципальних няні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають