пʼятниця, 28 червня 2019 15:22

Білоцерківтепломережі дали п'ять мільйонів гривень

Автор: ФОТО з архіву кп ”Білоцерківтепломережа”
  Працівники Білоцерківтепломережі замінюють сталеві труби на масиві Леваневського. Ізольовані зменшують втрати тепла та вірогідність прориву теплопроводу
Працівники Білоцерківтепломережі замінюють сталеві труби на масиві Леваневського. Ізольовані зменшують втрати тепла та вірогідність прориву теплопроводу

Міська рада виділить 5 млн грн безповоротної фінансової допомоги комунальному підприємству "Білоцерківтепломережа". За ці гроші відремонтують обладнання котелень, насоси і тепломережі. Комунальники просили більше — 17 млн 207 тис. грн.

Роботу Білоцерківтепломережі раніше проаналізувала комісія з контролю за фінансово-господарською діяльністю комунальних підприємств міста. Ухвалила рішення про фінансову допомогу. Так не допустять, щоб організація збанкрутіла. Її борг становить близько 350 млн грн. Більшість за газ. Із них 100 млн не заплатили містяни за опалення.

Білоцерківтепломережа щомісяця звітуватиме перед міською радою про використані кошти.

— Підприємство у скрутному становищі. По-перше, через економічно необґрунтовані тарифи. Простою мовою — ми печемо пиріжки за 5 гривень, а продаємо за 3. Так росте борг, — говорить 39-річний Сергій Ходань, заступник директора Білоцерківтепломережі з комерційних питань. — По-друге, через заборгованість населення. Люди не в змозі платити, тому що стали менше отримувати субсидії. Містяни мають право на відстрочку платежів — за спожиту взимку теплоенергію сплачують влітку. Але підприємство повинно за все платити.

Найбільше на 1 червня заборгували мешканці будинку на вул. Томилівській, 50–740 тис. грн. Жителі дому на вул. Вернадського, 2 не сплатили 681 тис. грн. На Леваневського, 55–644 тис. грн.

— 96,5 відсотків коштів, які ми отримуємо, автоматично перераховуємо Теплоелектроцентралі, Київоблгазу та Нафтогазу України. Фактично з кожного мільйона гривень на рахунку Білоцерківтепломережі лишається 47 тисяч гривень, — веде далі Сергій Ходань. — Ці гроші йдуть на зарплати. В опалювальний період це 730 людей. Також ремонтувати теплопровід, який встановили ще за радянських часів. Єдиний вихід виправити ситуацію — підвищити тарифи. Як житель Білої Церкви — я проти. А як працівник підприємства розумію, що воно зазнає збитків. Ми звернулися до державної комісії регулювання у сфері енергетики житлово-комунальних послуг. Чекаємо відповіді.

Два роки тому підприємство також отримало 8 млн грн. безповоротної допомоги.

— Коли міський голова призначав нового директора, то обіцяв, що це змінить ситуацію у Білоцерківтепломережі. У результаті маємо той же борг та купу невирішених проблем, — говорить депутат міської ради Андрій Король, 43 роки.

— Я думаю, 5 мільйонів гривень на ремонт замало. Але їм і 20 мільйонів не вистачить. Скаржаться, що білоцерківці не вчасно платять за опалення, але так було завжди. Білоцерківтепломережу практично довели до банкрутства. Винні некваліфіковані співробітники, які не вміють виконувати свою роботу. Не хочеться віддавати кошти міста тому, хто не може почати опалювальний сезон.

Контракт із колишнім директором підприємства Михайлом Вакуленком розірвали достроково у грудні торік — через заборгованість по зарплатах. У січні 2018-го аудитори розпочали перевіряти компанію. Процес триває досі.

Зараз ви читаєте новину «Білоцерківтепломережі дали п'ять мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають