Ексклюзиви
субота, 12 січня 2019 01:44

Білоцерківські гальмівні колодки постачають в Африку

Автор: ФОТО надане прес-службою ТОВ ТРІБО
  Компанія ”Трібо” постачає гальмівні колодки більш ніж у 20 країн світу. Працює 342 людини. За місяць виготовляють близько 700 тонн продукції
Компанія ”Трібо” постачає гальмівні колодки більш ніж у 20 країн світу. Працює 342 людини. За місяць виготовляють близько 700 тонн продукції

Білоцерківський завод "Трібо" почав постачати в Африку гальмівні колодки. Відправили два вантажі масою 23 т в республіку Гана на суму 5 млн грн.

— Експортуємо колодки для вантажних автомобілів МАН, ДАФ та "Мерседес". Загалом 18 позицій, — розповідає директор компанії Олег Савчук, 34 роки. — Взяли участь навесні в українській бізнес-місії в Нігерію та Гану. Там шукали бізнес-партнерів для наших підприємств. Програма Міністерства економічного розвитку.

Завод "Трібо" побудований 1979 року. Забезпечував колодками країни колишнього Радянського союзу. Нині один із найбільших східноєвропейських виробників гальмівних систем та фрикційних матеріалів. Є виробництва у Чехії, Білорусі, Великобританії та Казахстані. До початку військових дій 50% продукції замовляла Росія.

— Європейський ринок насичений виробниками. Ми знайшли місце, де їх немає. Обрали західну Африку. Це ворота в Південну та Північну Америку. Наразі шукаємо нові ринки збуту, щоб лишити робочі місця, — додає.

Планують робити поставки раз у квартал. Наступним регіоном буде Північна Африка — Марокко, Алжир, Туніс, Єгипет. Також Туреччина.

— Постачаємо товари через представництво у Великій Британії, — продовжує Олег Савчук. — Так дешевше і швидше. Гана — це колишня колонія Англії. Тривалість доставки — близько 40 днів. Морем шлях тривав би чотири місяці. Ми конкурентні за ціною та якістю. Витісняємо у Гані товар із Канади, США та Латинської Америки.

Республіка Гана — одна з найрозвиненіших країн Африки. Там працює багато українських компаній. Мають офіси та представництва. Зокрема, підприємство "Миронівський хлібопродукт".

Зараз ви читаєте новину «Білоцерківські гальмівні колодки постачають в Африку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають