Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2018 23:48

Родина з шести осіб втратила будинок у пожежі

Автор: WWW.TSN.UA
  Жителі села Охіньки Прилуцького району Чернігівської області стоять біля згорілого будинку родини Проценків. Зайнялося у ванній кімнаті близько п’ятої ранку. Причину встановлюють експерти
Жителі села Охіньки Прилуцького району Чернігівської області стоять біля згорілого будинку родини Проценків. Зайнялося у ванній кімнаті близько п’ятої ранку. Причину встановлюють експерти

— Невістка прокинулася й почула запах диму. Світла не було. Збудила чоловіка. Він схватився, відкрив двері й закричав: "Горимо", — розповідає 47-річна Галина Проценко з села Охіньки Прилуцького району Чернігівської області.

Їхній будинок на 100 кв. м згорів 3 грудня. Зайнялося у ванній кімнаті близько 5:00. ­Попередня причина — ­замикання електропроводки.

У хаті жили Галина Петрівна, її діти — 26-річний Олег і Тетяна, 22 роки, невістка 25-річна Марина, онук В'ячеслав, 4 роки, і тітка покійного чоловіка 88-річна Ганна Загородня. Пожежники приїхали за 1 год. 40 хв.

— Бабця наша два роки тому зламала ногу, тепер тільки з табуреткою пересувається, — продовжує. — Її та вагітну невістку з онуком до сусідів відправили. Збігалися люди. Одні помагали речі викидати, другі лили воду відрами. Боялися, щоб вогонь не перекинувся на сусідські хати.

— Три з половиною роки тому чоловіка поховала, — додає Галина Проценко. — Помер у 48 років від раку горла. Тепер біда з хатою. Нічого не залишилося — одні стіни.

Вдалося врятувати частину техніки й одягу. Старші жінки лишилися без документів.

— Мали півгодини, доки дах не зайнявся, — каже Олег. — Встиг ускочити за попугаєм у кімнату. Сильно кричав у клітці — шкода.

Люди телефонували рятувальникам кожні 5–10 хв.

— Казали, машина виїхала. Хата догорала, а її все не було, — розповідає сусідка Проценків, імені просить не вказувати. — Намагалися викликали пожарників із сусіднього Срібного. Відмовили. Не їхній район.

Галина Проценко працює листоношею. Син — трактористом на сільськогосподарському підприємстві. Донька — там же на сезонній роботі. Новий дім купити для них непосильно. Погорільців тимчасово прихистили сусіди.

— Шукаємо для родини будинок у селі та гроші, — говорить сільський голова 49-річний Володимир Маснуха.

Рятувальники пояснюють — їхали довго, бо гасили в Прилуках чотириквартирний дерев'яний будинок.

Зараз ви читаєте новину «Родина з шести осіб втратила будинок у пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають