Ексклюзиви
субота, 26 січня 2019 22:37

Арештували майно Фірташа

Рухоме і нерухоме майно українського олігарха 53-річного Дмитра Фірташа арештоване за рішенням суду Кіпру. Його загальна вартість — $46 млн — 1,29 млрд.грн.

Приводом для арешту став позов російського банку ВТБ. Компанії Фірташа "Юкреніан кемікал продактс" і "Титанові інвестиції" заборгували банку понад 2,5 млрд рублів — $373 млн. Взяли позику в квітні 2015-го. Борг не віддавали.

Юристи банку ВТБ подали позов 20 грудня 2018-го. Почнеться розгляд справи наприкінці січня.

Проти Фірташа ведуть кримінальні провадження по звинуваченням у корупції в США. Дав хабар на суму майже $18,5 млн під час отримання ліцензії на видобуток титанової руди в Індії, кажуть. Олігарх заперечує звинувачення. Із березня 2014 року мешкає в Австрії, де його затримала місцева поліція за запитом США.

Нещодавно суд Європейського Союзу дозволив Верховному суду Австрії продовжити розгляд справи українського олігарха Дмитра Фірташа. Відновив процес його екстрадиції у Сполучені Штати. Фірташу загрожує до 50 років тюрми та конфіскація всіх активів.

Зараз ви читаєте новину «Арештували майно Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають