Ексклюзиви
пʼятниця, 29 березня 2019 14:50

Ветерана УПА Теодора Дячуна виключили зі списків виборців напередодні виборів

Ветерана УПА Теодора Дячуна виключили зі списків виборців напередодні виборів
92-річний Теодора Дячун почесний громадянин міста і ветерана УПА вчасно звернувся на дільницю і виявив, що його записали в списки померлих. Фото: Офіційна сторінка Теодора Дячуна в Facebook

Напередодні виборів почесного громадянина міста і ветерана УПА Теодора Дячуна виключили зі списків виборців. Про це 92-річний чоловік дізнався, коли прийшов перевірити себе у списках.

Теодора Дячуна виключено зі списків виборців на підставі звернення Тернопільського РАЦСу 2015 року - про смерть ветерана. Новина його обурила. Він проживає в Білій Церкві з 1978 року, а дитинство і юність провів в селі Стегніківці, Тернопільської області.

"Ми подали до суду, щоб довести, що 92-річний Герой живий та здоровий і він мав можливість проголосувати, - каже секретар міської ради Вадим Кошель, 33 роки. - 28 березня суд постановив включити Теодора Дячуна до списку виборців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила виборів 2019: каратимуть за селфі з бюлетенем

Щоб виявити причини такої ситуації Вадим Кошель направить запити в реєстр, в РАЦС і до правоохоронців.

29 березня закінчується передвиборча агітація кандидатів у президенти. Завтра, 30 березня оголошено "днем тиші". 31 березня з 8 години ранку до 20.00 вечора українці голосуватимуть на своїх дільницях. Президентські перегони тривали 90 днів.



Зараз ви читаєте новину «Ветерана УПА Теодора Дячуна виключили зі списків виборців напередодні виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають