Ексклюзиви
субота, 20 липня 2019 12:10

У школі на Полтавщині кадровий "голод" через стан доріг

У школі на Полтавщині кадровий "голод" через стан доріг
У Варварівській школі Карлівського району через погані дороги не вистачає вчителів. Фото: infox

У Варварівському НВК Карлівського району гостро стоїть кадрове питання. Відкрито 10 вакансій.

Директор комплексу Лідія Щербина розповіла "Газеті", що люди не їдуть працювати у село через жахливий стан доріг і відсутність автобусів.

"Кадрове забезпечення, у сільських школах, зокрема, в нашій, напряму залежить від якості доріг. Які дороги — всі бачили у "Фейсбуці". Яма на ямі. Автобус Полтава- Білухівка, який проходив через Карлівку, з півроку не курсує. У мене є вчителька, яка живе у Карлівці, а сюди щодня добирається. Коли закінчуються уроки, виходить на Халтуренський поворот і автостопом їде на Карлівку. А молоді фахівці, коли їм пропонують роботу у Варварівці, відмовляються, бо знають, що туди доїхати неможливо", - пояснює Лідія Щербина.

Відстань між Карлівкою та Варварівкою - 14 км. Директор пояснює, що викликати таксі з Карлівки у Варварівку чи навпаки, дорого — таксисти просять від 200 до 300 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр освіти ліквідує вуличні шкільні вбиральні

Вакансії розміщенні на офіційному сайті навчального закладу. Шукають вчителя російської мови і зарубіжної літератури, української мови та літератури, англійської мови, математики, фізики, музичного мистецтва, педагога-організатора, завідувача бібліотеки та практичного психолога. Оклад залежить від років вислуги, кваліфікаційної категорії, звання тощо.

У Коломацькій ОТГ Полтавського району капітально ремонтують школи. На це громада отримала 1 млн 50 тис. грн державної субвенції від Мінрегіону.

Зараз ви читаєте новину «У школі на Полтавщині кадровий "голод" через стан доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають