Ексклюзиви
четвер, 25 квітня 2019 10:21

У Нових Санжарах квітне плантація тюльпанів (фото)
6

Натуралісти у Нових Санжарах висадили плантацію тільпанів
Фото: Оксана Трохимчук
Натуралісти у Нових Санжарах висадили плантацію тільпанів
Натуралісти у Нових Санжарах висадили плантацію тільпанів
Натуралісти у Нових Санжарах висадили плантацію тільпанів
Натуралісти у Нових Санжарах висадили плантацію тільпанів

У Нових Санжарах біля будинку дитячої та юнацької творчості розквітла пишна клумба з тюльпанами. Її доглядає колишній керівник місцевої станції юних натуралістів Микола Бондарчук.

Про це "Газеті" повідомила директор Новосанжарського будинку дитячої та юнацької творчості Оксана Трохимчук.

Сам Микола Бондарчук розповів, що керував станцією юннатів у Нових Санжарах 33 роки - до весни 2018-го. 17 років тому купив 3 цибулини червоних тюльпанів, щоб посадити на власному подвір'ї. Заплатив по 10 грн за кожну. За кілька років квіти розрослися. Вирішив принести на станцію та посадити разом із дітьми.

"Це граціозна, красива квітка. Ми з дітьми вирішили посадити рядок, близько 100 цибулин. Раз на два роки пересаджували тюльпани, відділяли діток. А потім їх висаджували. Так із тих 3 цибулинок вийшла ціла плантація. Десь 2-2,5 тисячі кущів", - розповів колишній керівник юннатської станції.

Після того, як тюльпани відцвітуть навесні, цибулинки викопують, сушать, розділяють та складають у темне сухе місце. Наприкінці вересня - в жовтні їх знову висаджують.

Спочатку тюльпани були тільки червоні. Тепер на клумбі можна помітити і смугасті та жовті квіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великоднє дерево прикрасять писанками ручної роботи - оголосили акцію

"Це, можливо, сприяли якісь умови. Щось у ґрунті було. Або не встиг проявитися в них червоний пігмент. Якщо за жовтими тюльпанами спостерігати, видно, що вони червоніють протягом цвітіння. Спочатку на жовтій квітці з'являються червоні смужки", - вважає Микола Бондарчук.

Квіти колишній керівник гуртка роздавав людям. Каже, не продає. І не роздавав організаціям. Виняток - Новосанжарська ЦРЛ. Тепер юннатські тюльпани можна побачити на клумбі перед лікарнею.


19 квітня в селі Зачепилівка Новосанжарського району встановили вагончик для релігійних обрядів

Зараз ви читаєте новину «У Нових Санжарах квітне плантація тюльпанів (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають