субота, 24 серпня 2019 11:51

Річка Рось страждає від маловоддя

Річка Рось страждає від маловоддя
В області зафіксовано значне маловоддя річки Рось. Фото: Погляд

Через маловоддя можуть бути змінені умови користування. ріоритетність надається використанню вод для питних і побутових потреб населення, зокрема це водогогосподарські питні водозабори міст Білої Церкви, Умані, Богуслава, Миронівки та Корсунь-Шевченківського.

У липні та серпні водність річки становить 13-15% від норми.

Про це повідомляє інформаційна агенція Погляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили питну воду

Розробляються додаткові режими роботи на ставки. Варто зазначити, що загалом їх нараховується близько 2200 шт., об'ємом 191 млн.м3 .

"РОВР річки Рось вживає відповідних заходів по дотриманню встановлених Держводагентством режимів роботи водосховищ комплексного призначення та водогосподарських систем. Але компетенція РОВР річки Рось значно обмежена через відсутність у офісу контролюючих функцій, що значно ускладнює нашу роботу по забезпеченню дотримання встановлених режимів роботи водних об'єктів", – йдеться у повідомлені організації.ґ

У селі Збаржівку Погребищенського району Вінниччини перекинувся мікроавтобус із майже 1,7 т хімікатів для обробітку сільськогосподарських культур. Були у каністрах. Понад 700 л витекло у ставок — притоку річки Рось.

Зараз ви читаєте новину «Річка Рось страждає від маловоддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають