четвер, 14 березня 2019 15:24

Професіональні візажисти і перукарі безплатно прикрасили 20 жінок
6

"Краса жінки залежить від стану її душі. Вона відроджується, коли закохується, коли народжує дитину та коли приходить весна! З останнім ми вирішили допомогти багатодітним мамам і тим, які виховують дитину-інваліда. Оскільки саме такі жінки, віддаючи себе повністю дітям, часто не мають ані часу, ані можливості на себе", - говорить 31-річна Юлія Чорна, організатор заходу, виховує 6-річну доньку.

На благодійному заході "Я Весна" команда з восьми професіональних майстрів-візажистів та перукарів за 3 години зробили макіяж та зачіски жінкам із Білої Церкви.

Автор: Юлія Чорна
  Аби зібрати 20 жінок організатор зверталася до громадських організацій, деякі реєструвалися онлайн у соціальних мережах.
Аби зібрати 20 жінок організатор зверталася до громадських організацій, деякі реєструвалися онлайн у соціальних мережах.

"Ми прийшли зробить із себе багінь. Якраз мріяла перший раз у житті зробити професійний макіяж. Збиралася у чоловіка просити гривень 300. Навряд хватило б на таку красуню, яку з мене зробили", - каже 51-річна Оксана Мустафаєва, голова білоцерківської міської громадської організації "Спілка неповних та багатодітних сімей "Ластівонька". Виховали з чоловіком шестеро дітей. Найстаршому 38 років, найменшому – 25.

До організації заходу активно долучилися підприємці міста. Подарували 5 дзеркал, забезпечили смаколиками та кавою. Одна з громадських організацій надала приміщення в центрі міста.

Автор: Юлія Чорна
  Візажисти використовували професійну косметику
Візажисти використовували професійну косметику

"Я сама виховую доньку Даринку, у неї синдром Дауна. Зараз їй 20 років. До труднощів звикаєш. Моя дитина була ще й "колясочницею", а завдяки Богу та лікарям уже 10 років ходить. І я щаслива. Не втрачаю віри, - говорить Олена Попкова, 59 років. - Вперше нафарбували професіонали. Це чудо. У мене почалося 8 Березня".

Аби зібрати 20 жінок, організатор зверталася до громадських організацій, деякі реєструвалися онлайн у соціальних мережах.

"Немає часу думати про себе. Вже й забула, що таке розмовляти з дорослими людьми. Виховуємо особливу принцесу Лідочку. Вона народилася передчасно. Життя перевернулося. Нам не давали шансів, але вона вижила. У неї майже зруйнувався мозок. У свої 2 роки не тримає голівку. Все роблю з нею на руках. Постійно займаємося, шукаємо лікування. У Білій Церкві таких діток ще не бачили. Кожен день для нас - боротьба. Та мамині любов і віра роблять дива", - каже Світлана Харовінкіна, 37 років, в родині підростає старший син.

Автор: Юлія Чорна
  Організатор заходу Юлія Чорна з психологом Тетяною Татаринцевою
Організатор заходу Юлія Чорна з психологом Тетяною Татаринцевою

Жінки з острахом сідали у крісла майстрів. Видно було, що для деяких це вперше. Вони уважно слухали поради по догляду за волоссям та шкірою, ставили запитання щодо макіяжу. Дивились у дзеркало, світилися щастям і не стримували позитивні емоції.

"Піду на роботу - здивую співробітників. Такою мене не бачили, - каже Наталія Кушнір, 48 років, мама чотирьох дітей. - Мене ніколи не лякало материнство. Єдине - за собою немає часу доглядати. Своїми дітьми пишаюся. Старший, 29 років, закінчив Академію адвокатури, 21-річна донька навчається в Іспанії, середній син - 25 років, був в АТО, найменший навчається у 8 класі. Усіх вигодувала грудьми, останнього сина майже до 4 років (3 роки 7 місяців)".

Автор: Юлія Чорна
  За три години команда б'юті спеціалістів прикрасили 20 жінок
За три години команда б'юті спеціалістів прикрасили 20 жінок

"Виховувати дитину-інваліда або більше трьох дітей – це подвиг у наш час. Чомусь усі звертають увагу на дітей, а маминої роботи ніхто не бачить. За допомогою такого заходу ми піднімемо самооцінку мам та нагадаємо всім чоловікам і не тільки, який скарб вони мають", - говорить Юлія Чорна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатодітні сім'ї отримуватимуть додаткову допомогу

"З трьома хлопцями важко. Доводиться бути жорсткою. Дисципліна перш за все. Ми дуже дружні - разом їмо, граємо в настільні ігри. Цього року чекаю чотири подарунки на свято", - каже Анна Терещенкова, 36 років. Мама трьох синів: Тимофія (16 років), Матвія (9 років), Георгія (6 років).

Автор: Юлія Чорна
  Жінки пили чай і каву, пригощалися солодощами та спілкувалися
Жінки пили чай і каву, пригощалися солодощами та спілкувалися

Сімейний психолог Тетяна Татаринцева, 38 років, провела з кожною мамою експрес-консультації та спільний тренінг на тему "Сучасні сімейні системи. Як їх формувати за допомогою жіночого ресурсу": "Я бачу, настільки мамам потрібна підтримка. Їхній мікросоціум дуже обмежений. Найважливіше, що я почула – ніхто навіть не думав відмовитися від дитини. А коли вони виходять на вулицю з такими дітьми, розуміють, що наше місто не пристосоване їх приймати - немає умов і суспільство не готове".

Автор: Юлія Чорна
  Кожна жінка відтворила свій стан на спільній картині
Кожна жінка відтворила свій стан на спільній картині

Після того, як кожній мамі зробили макіяж і зачіску, вони зображували свій натхненний настрій на великому аркуші паперу. Це була весна.

У тренді 2019 року зачіски з чубчиком, мокре укладання, коли волосся зачісується назад. У чоловіків стрижки можуть бути ультракороткі з елементами геометрії.

Зараз ви читаєте новину «Професіональні візажисти і перукарі безплатно прикрасили 20 жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають