Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 13:10

Планують відкрити сміттєпереробну електростанцію

Планують відкрити сміттєпереробну електростанцію
Генеральний EPC-контракт базується на 3 елементах процесу. Фото: ua.korrespondent.net

Китайська корпорація China Energy Engineering розробила проект будівництва сміттєспалювальної електростанції потужністю 20 МВт у Білій Церкві.

Підприємство China Energy Engineering Co., Ltd. повідомило, що дочірня компанія China Energy Engineering Group International Engineering Co., Ltd. уклала генеральний контракт щодо реалізації проекту Cindrigo 1000 TPD стосовно переробки сміття в Україні.

У рамках проекту планують побудувати 2 сміттєспалювальні заводи, 2 сміттєпереробні котли й 1 паротурбінний генератор, які зможуть переробляти величезну кількість сміття з Києва та прилеглих територій області. Розробляла проект Cindrigo британська компанія, повідомляє 04563.com.ua.

Строк дії контракту - 36 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Полтавою знову горіло сміттєзвалище

Контракт базується на трьох елементах процесу — проектування (Engineering), придбання комплексів обладнання (Procurement) і будівництва (Construction) — в руках генерального підрядника. Замовник фіксує в договорі відповідальність підрядника в частині стадій будівництва сміттєспалювального заводу, а потім отримує проект "під ключ", практично не проводячи прямого контролю й управління. Таку систему будівництва реалізують в Україні вперше, будівництво у Білій Церкві планують розпочати у другому кварталі 2019 року.

У такий спосіб міста не лише вирішують проблему відходів, а й перетворюють сміття на паливо для обігріву будинків і виробництва електроенергії. Київ має централізовану систему теплопостачання і також міг би використовувати ТЕЦ на альтернативному паливі. У перспективі це здешевило б собівартість послуг теплопостачання.

Зараз ви читаєте новину «Планують відкрити сміттєпереробну електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають