вівторок, 16 липня 2019 16:21

Новосанжарська лялька поїде на всеукраїнський фестиваль

Новосанжарська лялька поїде на всеукраїнський фестиваль
Ляльку-мотанку з селища Нові Санжари передали до експозиції Центру української культури та етнографії на Житомирщині. Фото: facebook

Лялька-мотанка новосанжарської майстрині Зої Жовтяк представить громаду в новоствореному Центрі української культури та етнографії на Житомирщині.

Про це повідомили в Новосанжарській селищній раді.

Зоя Жовтяк працює вихователем дитсадка "Лелеченька" в селищі Нові Санжари на Полтавщині. З 2014 року захоплюється виготовленням сакрального українського оберега - ляльки-мотанки.

Роботи майстрині можна знайти в приватних колекціях в Україні та за кордоном. Проводить майстер-класи з виготовлення оберегів, показує свої твори на виставках і святах.

Зоя Жовтяк виготовила ляльку-мотанку для Центру української культури та етнографії в селі Студениця на Житомирщині. Там збирають колекцію таких оберегів з усіх об'єднаних територіальних громад України. Експонат із Нових Санжарів відправили поштою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенсорна кімната з'явилася в інклюзивному центрі Нових Санжарів

Студениця - село у складі Глибочицької ОТГ Житомирської області. Громада створила проект Центру "Оберіг студеної води", який нещодавно переміг на всеукраїнському конкурсі. З нагоди відкриття Центру української культури і етнографії 28 серпня проведуть всеукраїнський фестиваль. Окремо виставлять на ньому ляльки-мотанки з усієї України.

13 липня у Стовбиній Долині Новосанжарського району на Полтавщині на місцевому майданчику зіграли в мотобол. У матчі зійшлися місцевий "Колос" та "Нива" із села Вишняки Хорольського району.

Зараз ви читаєте новину «Новосанжарська лялька поїде на всеукраїнський фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають