середа, 11 вересня 2019 14:36

Громадський бюджет 2019: розпочалось голосування онлайн

11 вересня розпочалось онлайн-голосування за проекти, які реалізують за громадський бюджет Білої Церкви 2020 року. Проголосувати можна до 30 вересня включно.

На відміну від 2018 року, це можна буде зробити тільки в електронному вигляді за посиланням: https://bc-budget.e-dem.in.ua/#/. Тут же є детальний опис кожного проекту з фотоілюстраціями. Обрати пропонують три малі та три великі проекти, які кожен вважає найактуальнішими для міста.

Автор: cnap.bc-rada.gov.ua
  7,3 млн грн  буде спрямовано на реалізацію проектів-переможців Громадського бюджету 2019 у наступному  році
7,3 млн грн буде спрямовано на реалізацію проектів-переможців Громадського бюджету 2019 у наступному році

Усього подали 42 проекти. З них 25 допустили до участі у конкурсі відповідно до рішення виконавчого комітету. Тож обираємо серед 16 великих і 9 малих проектів. Їхній загальний бюджет 7 300 000 грн. Максимальна вартість великого проекту: від 300 тис. грн до 3 млн. грн. А вартість малого становитиме 300 тис. грн.

У Білій Церкві фінансують проекти містян через громадський бюджет із 2017 року. Участь у розподілі бюджетних коштів може взяти кожен. Для цього потрібно обрати й описати свою ідею та зібрати не менше 25 підписів на підтримку проекту. Далі - реєстрація в ЦНАПі або на електронній платформі сайту міськради.

Автор: cnap.bc-rada.gov.ua
  7,3 млн грн  буде спрямовано на реалізацію проектів-переможців Громадського бюджету 2019 у наступному  році
7,3 млн грн буде спрямовано на реалізацію проектів-переможців Громадського бюджету 2019 у наступному році

Важливо пам'ятати, що голосування можливе для власників банківських карток, які користуються інтернет-банкінгом. А це Приватбанк, Ощадбанк, А-Банк. Також з'явилася можливість проголосувати через термінали ПриватБанку за допомогою картки або номера телефону. Ця функція буде доступна в переліку сервісів на терміналах у дні голосування. Довідку можна отримати за телефоном 0(4563) 6 63 12.

Ще варіант голосування - за допомогою ідентифікації за електронно-цифровим підписом.​ Авторизуватися можна буде через е-мейл на платформі e-DEM. Це треба буде зробити всього один раз. Далі тільки вводите логін і пароль. Інструкція як зареєструватися тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У всіх дитсадках вперше встановили суперсучасну систему очищення води

Під час засідання виконкому 10 вересня депутати винесли пропозицію включити до бюджету розвитку на наступний рік фінансування проектів, які під час голосування не стануть переможцями, але наберуть велику кількість голосів. А також включать і ті важливі, що були не допущені до голосування через дороговартісність. Пропозицію підтримав міський голова Геннадій Дикий.

Бюджет України найбільших втрат зазнає через контрабанду, тіньову оренду сільськогосподарських земель, офшорні схеми та зарплати у "конвертах". Таке дослідження провів інститут соціально-економічної трансформації та центр соціально-економічних досліджень CASE-Ukraine.

Зараз ви читаєте новину «Громадський бюджет 2019: розпочалось голосування онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають