середа, 18 вересня 2019 12:20

День рятувальника: влаштували показові заходи та вшанували пам'ять

День рятувальника: влаштували показові заходи та вшанували пам'ять

17 вересня у Білій Церкві відбулося святкування Дня рятувальника. Організували обласні заходи на декількох локація: в парку Слави та на Торговій площі.

Свято в Україні відзначають з 2008 року.

Цього дня із самого ранку в місті скрізь можна було побачити хлопців і дівчат у формі з написом "Рятівник". Вони не поспішали на виклик, а приймали вітання від простих перехожих.

"Ваша професія дуже відповідальна і не проста. Добробуту вам, вашим родинам, і злагодженості колективу, адже це надзвичайно важливо у вашій місії", - сказав міський голова Геннадій Дикий під час зустрічі з рятувальниками. Він вручив ряду працівників почесні грамоти Білоцерківської міської ради і подякував за сумлінну роботу.

Квіти в знак шани поклали до пам'ятного знаку героям-вогнеборцям, що встановлений у парку Слави. Там же склали присягу слухачі початкової підготовки за професією "Пожежний-рятувальник". Благочинний Білоцерківського району УППЦ протоієрей Микола Гопайнич провів освячення 11 новоприбулих працівників ДСНС Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежник урятував дівчину, яка хотіла стрибнути з вікна багатоповерхівки - відео

В цей час на Торговій площі було організовано виставку пожежно-рятувальної техніки. Провели акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти". Білоцерківці, а зокрема діти, могли побачити і доторкнутися до оснащення, яке щодня служить для ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Вони уявляли себе пожежниками, одягали форму і каски. Змагалися у конкурсах на швидкість та витривалість. Рятувальникам задавали багато питань і робили фото на згадку.

Мережею шириться відео пожежі в будинку колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої. Він вигорів весь, знаходиться у селі Гореничі. Туди кинули пляшку із запальною сумішшю. Ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «День рятувальника: влаштували показові заходи та вшанували пам'ять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають