субота, 16 березня 2019 14:21

Чоловіка змусили заплатити 55 тис. грн аліментів одним платежем
3

Мешканець Чутівщини заплатив 55 тис. грн. аліментів та 19 тис. грн. штрафу
Фото: politeka.net
Мешканець Чутівщини заплатив 55 тис. грн. аліментів та 19 тис. грн. штрафу
Рейтинг відділів держанвої виконавчої служюи Полтавського району по стягненню заборгованості з неплатників аліментів

Мешканець Чутівського району отримав постанови державного виконавця про тимчасове обмеження його прав. Чоловік "забував" сплачувати аліменти і до нього застосували дію законів #ЧужихДітейНеБуває.

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції в Полтавській області.

Після цього він був змушений одним платежем сплатити майже 55 тис. грн аліментів та понад 19 тис. грн штрафних санкцій. Крім того, чоловік сплатив виконавчий збір, що становив 10% боргу.

Закони #ЧужихДітейНеБуває передбачають обмеження керування транспортними засобами та користування вогнепальною зброєю, застосування до боржника фінансових санкцій - зокрема, арешт банківських рахунків, а також заборону на виїзд за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас випробовують на витривалість", - українка розповіла про роботу доглядальницею

Законодавчі ініціативи #ЧужихДітейНеБуває, ухвалені 2018 року, суттєво посилили відповідальність неплатників аліментів і продемонстрували вражаючий результат. Торік державні виконавці області стягнули понад 287 млн грн аліментів. Вже з початку нинішнього року, станом на середину березня, на Полтавщині стягнули понад 42 млн грн аліментів, з яких 19 млн - завдяки дії згаданих законів.

Полтавський районний відділ державної виконавчої служби входить до ТОП-10 відділів області за стягненням аліментів з неплатників. З початку року виконавці району зібрали понад 1 млн 145 тис. грн. аліментів. Очолює обласний рейтинг відділ державної виконавчої служби Київського району міста Полтави - його фахівцям вдалося стягнути з початку року майже 7,4 млн грн. аліментів.

Рішення Кабінету Міністрів про виплату щомісячної грошової допомоги дітям віком до 6 років, що проживають у багатодітній родині, в розмірі прожиткового мінімуму, - дуже важливе в умовах економічної та демографічної кризи, вважає координатор Національного сімейного руху України, народний депутат України Павло Унгурян.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка змусили заплатити 55 тис. грн аліментів одним платежем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають