пʼятниця, 15 березня 2019 16:58

Доплати багатодітним сім'ям - важливе рішення в умовах демографічної кризи - Унгурян

Доплати багатодітним сім'ям - важливе рішення в умовах демографічної кризи - Унгурян
Нардеп Павло Унгурян каже, що виплата щомісячної грошової допомоги дітям віком до 6 років, що проживають в багатодітній родині - дуже важлива в умовах економічної та демографічної кризи

Рішення Кабінету Міністрів про виплату щомісячної грошової допомоги дітям віком до 6 років, що проживають у багатодітній родині, в розмірі прожиткового мінімуму, - дуже важливе в умовах економічної та демографічної кризи, вважає координатор Національного сімейного руху України, народний депутат України Павло Унгурян.

Він нагадав, що прийняття державних програм, спрямованих на подолання демографічної кризи в Україні та здійснення активної сімейної політики, були однією з вимог учасників Всеукраїнського форуму сім'ї, який відбувся 1 березня в Києві.

"Надзвичайно важливе прийняття такого рішення саме зараз, в умовах економічної та демографічної кризи: з кожним роком зростає статистика розлучень, безробіття, трудової міграції населення, зменшується народжуваність і збільшується смертність. Тому підтримка державою українських сімей і сприяння мейнстріму багатодітності поки так необхідна. Захист інституту сім'ї повинен бути одним з найвищих пріоритетів держави!", - заявив Павло Унгурян.

Нагадаємо, грошову виплату отримуватимуть сім'ї, в яких народжується третя, четверта і наступні діти. Почати виплату такої соціальної допомоги пропонують з 1 квітня 2019 року.

За розрахунками Міністерства соціальної політики України, з 1 квітня державну допомогу отримають 158,8 тис. багатодітних сімей дітей, де виховуються троє і більше до шестирічного віку. Для виплати цієї допомоги знадобиться по 200 млн гривень на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Доплати багатодітним сім'ям - важливе рішення в умовах демографічної кризи - Унгурян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути