середа, 16 квітня 2014 17:06

Забудовники будуть зводити тільки житло економ-класу

Забудовники будуть зводити тільки житло економ-класу
Фото: osorealty.com

В короткостроковій і середньостроковій перспективі пропозиція на ринку нерухомості України буде поповнюватися лише житлом економ-класу.

Проекти будівництва новобудов інших класів і комерційної нерухомості будуть "заморожені".

Таку думку озвучила архітектор Ганна Іскіердо, повідомляє "Дело".

"Економічна ситуація в країні істотно позначилася на купівельній спроможності українців, тому купувати будуть лише дешеве житло, в якому завжди є потреба. Також співвідношення попиту і пропозиції комерційної нерухомості робить недоцільним розвиток проектів, що відносяться до даної сфери ринку", - вважає експерт.

За словами архітектора, при цьому враховуючи реальні можливості покупців, забудовники будуть пропонувати житло за ціною в середньому 8-9 тисяч гривень за квадратний метр. Більш дорогі квартири не буде користуватися суттєвим попитом.

"Найближчим часом вагомої зміни собівартості будівництва не передбачається, оскільки будують у нас в основному вітчизняного виробництва будматеріалів, які суттєво не подорожчають. Призупинення активності на будівельному ринку позитивно позначиться на вартості оренди будівельної техніки, робоча сила також не подорожчає-за надлишку кадрів. Тому є можливість будувати доступне житло, навіть незважаючи на зростання інфляції", - говорить Іскіердо.

Зараз ви читаєте новину «Забудовники будуть зводити тільки житло економ-класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути