понеділок, 18 серпня 2014 17:40

Власники квартир на останньому поверсі роблять гардеробну на мансарді
14

Перш ніж починати створювати гардеробну у квартирі, складіть список речей, які плануєте у ній зберігати.
Фото: надані Олексієм Кір'яновим
Гардеробна повинна бути світла, простора і зручна

Щоб створити гардеробну у квартирі чи будинку, достатньо виділити під неї площу у 8-10 метрів квадратних. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповідає архітектор-дизайнер Олексій Кірянов.

"Перш ніж починати створювати гардеробну у квартирі, складіть список речей, які плануєте у ній зберігати, - говорить дизайнер. – Якщо речей у вас небагато, тоді варто задуматися над придбанням звичайної шафи-купе. Легше гардеробну спланувати у великому будинку. Для 2- чи 3-кімнатної квартири це рішення непросте. Під гардеробну мало хто готовий віддати кімнату чи її половину".

За словами дизайнера, власники дворівневих квартир чи помешкань на останньому поверсі роблять гардеробні на мансарді.

"Таке рішення допоможе зекономити простір у квартирі. У гардеробній на мансарді можна зберігати одяг на всі сезони. Також гардеробну можна зробити у коморі або ніші. Хоча як правило у старих будинках вони невеличкі. Для багатьох жінок ця кімната стає улюбленою в домі", - каже Олексій.

Радить відмовтеся від корпусних меблів, якщо гардеробну плануєте облаштувати у коморі чи ніші.

"Гардеробна повинна бути світла, простора і зручна, - пояснює дизайнер. – Для неї не підійдуть ніші, які знаходяться на кухні чи біля балкону. Речі там можуть сиріти, вбирати у себе запахи. Краще зупинитися на приміщенні, яке добре провітрюється, використовувати ніші у коридорі та спальні. Не варто ставити у гардеробній шафу, бо вона "з'їсть" частину площі. Краще віддати перевагу гардеробним конструкціям, таким собі мобільних тумбам, які можуть викочуватися за межі приміщення".

Фурнітуру для вбиральні краще замовити. Щоб облаштувати гардеробну власноруч, вам знадобляться полиці та підставки для взуття, ящички, корзини та штанги з вішаками.

"Обовязково проведіть підсвітку, - радить дизайнер. - Не зайвим буде дзеркало. Якщо для нього не вистачає місця, замовте дзеркальні двері. Замість килимового покриття краще використовувати паркет або дерев'яну підлогу. Вони не вбирають у себе пил. Якщо площа дозволяє, у гардеробній можна поставити пуфик або крісло-грушу. Головне все правильно розпланувати. Речі посортуйте за призначенням. Білизну зберігайте окремо від панчох, сукні і блузи, спідниці та штани вішайте вище, аби не торкалися підлоги. Добре, якщо вішаки будуть розміщуватися на висоті 1,5-1,8 метра. Не зберігайте речей, які зносилися чи стали на вас замалими. Їх краще роздати, подарувати, продати".

Зараз ви читаєте новину «Власники квартир на останньому поверсі роблять гардеробну на мансарді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути