пʼятниця, 16 травня 2014 19:15

Як відремонтувати паркет своїми руками

Як відремонтувати паркет своїми руками
Фото:superdom.ua

Паркет - популярний оздоблювальний матеріал для підлоги. Якщо в вашій квартирі виразно чути скрип паркетної дошки, вона розхиталася або зовсім втратила свій первісний колір, то дані дефекти необхідно усунути. Це ви можете зробити навіть своїми руками.

Огляд і ремонт паркету

Зробіть огляд паркету і знайдіть місця, де дошки розхиталися, просверліть в них отвори і забийте цвяхи, капелюшки яких не повинні бути помітні. Якщо від покриття виходить скрип, значить між мостинами треба просверлити отвір близько 7 мм. Після цього необхідно під кутом 45 градусів забити дерев'яний штифт, змащений перед цим простим столярним клеєм або клеєм ПВА. Його виступаючий з іншого боку кінець треба акуратно зрізати стамескою.

Виїмки від забитих цвяхів, штифта, також тріщини і вибоїни зашпакльовуються. Найкраще для цієї мети використовувати суміш з тирси і лаку. А для того, щоб не забруднити поверхню, розташовану поруч з проблемною ділянкою можна застосувати щільний папір. Достатньо лише вирізати трафарет і покласти його на місце, де буде зашпакльовуватися тріщина.

Обробка проблемних ділянок

Якщо на паркеті в приміщенні виявлені почорнілі ділянки і ви не плануєте повне вилучення циклювання, то проблемні місця спробуйте зачистити наждачним папером. Тріть до того моменту, поки не буде видно світла деревина. Після цього змочіть тампон в ацетоні і добре протріть ділянку - це необхідно для повного розчинення дрібних частинок лаку. Після покрийте місце клеєм БФ-6 і знову обробіть тим же тампоном.

Покриття лаком

Для покриття паркетних дощок лаком, зробіть циклювання і зашліфуйте після наждачним папером. Після повного отциклювання підлоги, її потрібно зашліфувати за допомогою штукатурки і покрити лаком.

Зараз ви читаєте новину «Як відремонтувати паркет своїми руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути