Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2018 00:40

"Зверху ніхто не гарцює. Хіба що сороки по даху ходять"

Автор: Микола КАРНАРУК
  Олена і Валерій Савченки з Черкас купили двоповерхову квартиру за 35 тисяч доларів. У кожного помешкання є власна парковка й гараж на дві машини
Олена і Валерій Савченки з Черкас купили двоповерхову квартиру за 35 тисяч доларів. У кожного помешкання є власна парковка й гараж на дві машини

— Чоловік хотів жити в таун­хаусі. Позаторік купили такого площею 80 квадратів за 35 тисяч доларів. Перед цим за 25 тисяч продали свою квартиру, — розповідає 55-річна Олена Савченко із Черкас.

Таунхаус — це будинок, поділений на кілька квартир із окремим входом, гаражем, присадибною ділянкою. Савченки придбали житло у комплексі "Південний квартал". Квартири двоповерхові, площею від 60 до 140 кв. м. Територія комплексу огороджена бетонним парканом.

— На першому поверсі в нас є санвузол, кухня-студія з теплою підлогою. Її площа — 28 квадратних метрів. Ми її розділили. Зробили ще вітальню з телевізором, кутовим диваном. На другому поверсі дві кімнати — 12 та 18 квадратів. Також — ванна, балкон. Опалюється будинок електрикою. На котлі можна самому регулювати температуру. Будинок добре тримає тепло. Влітку закриваємо вікна, двері. Вмикаємо кондиціонер. Трохи попрацює і відключаємо. Так само довго тримає прохолоду. За комунальні послуги взимку платимо 1,5 тисячі гривень. Влітку майже 500, — каже Олена Олександрівна.

— Задній двір — сотка землі. Туди можна вийти з кухні. Територію кожен облагороджує сам.

Ми від сусідів відділили дерев'яним тином. У кінці дворика зробимо дровник, місце для шашликів. Ближче до будинку є гойдалка для внуків, місце під басейн, батут. Онукові Давиду 8 років, а внучці Меланці — 3. Загалом на ремонт і облаштування території біля будинку ми витратили до 10 тисяч доларів — 263 тис. грн.

Зараз у нас гостює чоловікова мама Олександра Петрівна. Їй 80 років, живе в Рубіжному на Луганщині. Має там квартиру, але їй дуже подобається в Черкасах. Ми сюди приїхали 33 роки тому, мене направили на завод "Азот". Працюю інженером з організації та нормування праці. Чоловік Валерій Вікторович — адвокат. На вихідні до нас приїжджають донька та зять із Києва. Внуки багато гостюють на канікулах. Дуже задоволені новим житлом. Тут свіже повітря, гарно спиться. Неймовірна тиша. В квартирах гарна шумоізоляція. Абсолютно не чути сусідів. І зверху ніхто не гарцює, як у багатоповерхівці. Хіба що сороки по даху ходять. Але тут ще багато роботи. Треба облаштувати територію комплексу. Понасаджувати дерев і кущів, посіяти траву, зробити дитячий майданчик.

Зараз ви читаєте новину «"Зверху ніхто не гарцює. Хіба що сороки по даху ходять"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути