пʼятниця, 22 серпня 2008 18:21

Житло біля моря здають по 200 гривень за добу

Киянка 33-річна Ірина Гладишевська повернулася з Алушти. Відпочивала на морі з чоловіком та донькою. За 150 грн на добу винаймали однокімнатку неподалік від моря.

— Меблі та холодильник старі, ванна 30 років не бачила ремонту, — розповідає жінка. — За три дні господиня вирішила брати 200 гривень за ніч. Мовляв, починається "високий" сезон.

Іринині знайомі жили неподалік. Знімали кімнату у квартирі, також по 150 грн за добу.

— Пляжі платні, — обурюється Ірина. — Ще треба брати лежаки, бо без них на камінні не влежиш. Платиш іще 20 гривень. Закордонні пляжі й то дешевші — там за прокат тапчана беруть долар.

За п"ять днів родина витратила на відпочинок тисячу гривень.

У Херсонській області море не гірше, а житло дешевше, вважає киянка Ольга Синякова, 23 роки. Вихідними вона їздила до селища Лазурне Херсонської області.

— Ми знайшли охайні двоповерхові дерев"яні будиночки на дві кімнати, — розповідає. — За житло без душу платили 140 гривень за добу. У спальні велике ліжко на двох.

Люкси, будинки з ванною в Лазурному здають по 200 грн. Ольга радить друзям їхати туди на День Незалежності.

— Готували самі. У Лазурному помідори, огірки, кавуни та дині дешеві. На море ми ходили тричі. У нашому дворі був парк із басейном. Поплавати в ньому можна за 15 гривень. Ми біля нього й загоряли, бо вода чистіша.

Киянка Тетяна Андрощук, 23 роки, вихідні провела на озері Світязь, що на Волині. Їздила за путівкою. На море їхати далеко й дорого, вважає жінка. На відпочинок вона витратила менш як 400 грн. Кімнату в місцевому готелі орендувала за 40 грн.

— Умов ніяких. Приміщення старе. Туалет на вулиці, а душ — у підвалі. Помитися в ньому коштує 4 гривні.

На море краще їхати у вересні, радить житель міста Узин Київської області 27-річний Андрій Колісниченко. Тоді квартири в Ялті здають удвічі дешевше.

— Сімейні люди на ту пору вже всі роз"їжджаються, бо дітям треба йти до школи. Однокімнатні квартири здають по 100 гривень. Як пощастить, знайдете і за 70. А зараз ціна — дві сотні. Дешевше годі просити.

Студенти подорожують із наметами

Львів"янин Анатолій Зубров, 24 роки, відпочивав дикуном на Білих озерах у Рівненській області. Їхав електричкою.
— Мої друзі — студенти. Їздимо усюди з наметами, — розповідає Анатолій. — На озерах поставили їх біля турбази. А там ліжко-місце коштує 25 гривень.
Їсти готували в казанку, на вогнищі.
— Закупили крупів, тушонки й овочів, склалися по 50 гривень. "Двадцятка" пішла на квитки. Ото й усі витрати.

Зараз ви читаєте новину «Житло біля моря здають по 200 гривень за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути