четвер, 16 грудня 2010 05:30

Перебудову "хрущовок" обіцяють киянам

Наступного року у столиці почнуть реконструкцію панельних будинків, зведених у 1960-х. Про це 10 грудня заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник, 58 років.

Почнуть із вул. Маршала Гречка, бульв. Дружби народів і Лесі Українки. Перебудова триватиме близько року. Жителям старих будинків мають надавати житло взамін або ж  переселяти в тимчасові квартири. Потім їх повертатимуть у відновлені багатоповерхівки.

— Як на мене, це все балачки, — коментує голова правління Союзу консультантів із нерухомості Віктор Несін, 44 роки. — Такі плани оголошують не вперше. Але реконструкція гальмується через одні й ті ж проблеми. Житловий кодекс не прийнятий. А в тому, що збираються ухвалити, зовсім немає схеми переселення мешканців реконструйованих будинків.

— Проблема ще й у жителях старих будинків. Вони не усвідомлюють усієї загрози, яку становлять споруди 1960-х. Їхній ресурс на межі, довго не витримають. Та щойно заходить мова про перебудову "хрущовок", мешканці починають висувати завищені вимоги. У тісні квартири прописують побільше родичів, щоб добитися більшої житлоплощі. Замість старого помешкання кияни вимагають приміщення чи не вдвічі більші. Інвесторам не залишається ніякої вигоди.

За рік у столиці зможуть реконструювати ледве два-три будинки, припускає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Перебудову "хрущовок" обіцяють киянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути