пʼятниця, 08 липня 2011 00:30

Малометражку в Києві продають за 27 тисяч доларів

 

Квартири в столиці продають за $20 тис., прочитав в інтернеті. Якщо батьки поможуть із грошима, купив би собі таку. Минулого вівторка телефоную в агентство нерухомості "Благовест".

— Можу запропонувати, квартиру на Сирці за 35 тисяч доларів та за 36 тисяч на Лісовому, — каже рієлтор Марина.

Домовляємося про оглядини на вечір. За 2 год. Марина попереджає по телефону, за обидві квартири щойно дали завдатки. Пропонує житло за $43–45 тис.

В агенції "Реал друзі" найдешевша пропозиція — однокімнатна "хрущовка" за $41,5 тис. Це 20 хв. пішки від метро Сирецька на вул. Маршала Гречка.

Агентство "Столична нерухомість" пропонує "готельку" площею 31,5 кв. м на першому поверсі "хрущовки". Це на вул. Козацька, за 10 хв. від метро Голосіївська. Ціна — $39,8 тис. Можуть скинути 2 тис.

Стіни під'їзду облуплені. Заходимо. Змішувач у ванній перемотаний ганчіркою. На кухні крана взагалі немає. Унітаз в іржавих потьоках. Зелена фарба на стінах потріскала. Приміщення тісне, тому на раковину не знайшлося місця.

— Звісно, треба робити ремонт. Зате тут чудовий зелений район і вигідна транспортна розв'язка, — пояснює брокер Тетяна. — Шафи та ліжко господарі заберуть, — показує на шафу 1960-х та пружинне ліжко.

Замість розеток і вимикача стирчать дроти.

— З електрикою все в нормі. Господар в іншій квартирі робить ремонт. Зняв тут вимикачі, щоб поставити там.

Найдешевші пропозиції є на сайті slando.com.ua. "Готельки" у новій 4-поверхівці на просп. Науки по $30 тис. Цегляна будівля стоїть посеред приватної забудови. Перед нею — будка шиномонтажу. Продає житло Олена, років 35.

Заводить на другий поверх. Через увесь будинок коридор, як у "готельці". Квартири з обох боків відчинені. Стіни всередині тиньковані, на підлозі теж бетон. У санвузлі видніються виводи каналізації та водогону. На кухні невелике вікно, півметра завширшки. У кімнаті на 13 кв. м — більше. Є балкон. На зовнішній стінці видно потьоки.

— Це все через дощі. Якщо будете брати, перед продажем поправлять. Тут усе готово до експлуатації, але деякі роботи не закінчили. Опалення поки що нема. Планують електробатареї. Їх закуплять, як отримають гроші від покупців. До метро дві зупинки тролейбусом. Маршрутки ідуть просто в центр. Ця квартира ідеальна по ціні. Господар готовий торгуватися. За 27 тисяч доларів віддасть.

Житлові кредити доступні бізнесменам і депутатам

Однокімнатна квартира в Києві в середньому коштує $54,3 тис., удвічі дешевше ніж докризового 2008 року. Тоді ціни на столичну нерухомість досягли піку.

— На 10 об'єктів, що в продажу, всього один покупець, — говорить 45-річний Віктор Несін, голова правління Спілки консультантів із нерухомості. — Продавці готові поступатися в ціні. Однокімнатні, які виставляють за 50 тисяч доларів, зазвичай продаються на 2–3 тисячі дешевше. Житло, яке оцінюють у 100 тисяч доларів, насправді продають на 20–30 тисяч дешевше. Це пов'язано з умовами житлового кредитування. Оплачувати ці шалені відсотки зможуть хіба що депутати й бізнесмени середнього рівня. Вони й купують тепер нерухомість. Інші або обмінюють житло, або продають одну велику квартиру, а купують дві малометражки, щоб дорослі діти мали власний куток.

 

Зараз ви читаєте новину «Малометражку в Києві продають за 27 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути