понеділок, 25 грудня 2006 15:39
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Коробковий день

 

Привіт, кумо! Ти в курсі, що у твого нового кума день народження? Прямо на наступний день після так званого католицького, чи західного Різдва.

— Тяжко змагатися з Ісусом, — каже Дерел. — Майже напевне програєш. "Із днем народження, Ісусе! А, ну і ти, Дереле, тіпа також". Я запізнився всього на три хвилини. Три хвилини по півночі 25 грудня. І на тобі — перше Ісус, потім я.

Я запитую, чи хотів би він зігнорувати ці три хвилини і святкувати день народження на західне Різдво.

— Який сенс, — каже він. — Усе одно Ісус майже для будь-кого крутіший. А про подарунки я взагалі мовчу. У дитинстві — грошей у батьків особливо не було — мені дарували подарунки так: іграшковий паровоз — на Різдво, а заводний ключ від нього — на день народження.

Усе вміщається в одному кульку

І в мене кульок подарунків — один, і дарувати його я збираюся саме на Різдво. Усе, що йому було нагально треба — запчастини до комп"ютера, ігри, джойстик — він уже купив. Усе ж, на що спроможна моя фантазія, вміщається в одному кульку.

Зате подарунок для нього надходить від несподіваного дарувальника — від самої Британії. Тут день після Різдва — вихідний: так званий Боксінг дей, або ж День коробок.

— Добре, що хоч ця країна усвідомлює мою важливість, — жартує Дерел.

Є багато пояснень, що означає День коробок, але мені видається найбільш вірогідним таке: церкви збирали пожертви до коробок, а на другий день після Різдва роздавали їх бідним. Того й коробковий день.

Британія — багата країна. Але тут багато дуже бідних людей. Тому кілька днів тому ми зайшли до кафедрального собору в Лондоні і залишили в коробці пожертвування. Посилаємо щось і до України: нехай хтось, кому потрібніше, отримає подарунок на день народження мого Дерела.

Зараз ви читаєте новину «Коробковий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути