Ексклюзиви
четвер, 22 червня 2023 15:22

Здоровий десерт, який сподобається усій родині

Автор: dityinfo.com
  Перевагою сирної запіканки є те, що вона може бути одночасно корисною та смачною
Перевагою сирної запіканки є те, що вона може бути одночасно корисною та смачною

Сирна запіканка — неймовірно смачний та чудовий вибір для смачного і корисного десерту. Ця страва відома своєю ніжною сирною текстурою та хрусткою скоринкою. Незалежно від того, чи приготована сирна запіканка для святкового родинного обіду або просто для себе, ця страва завжди буде актуальною.

Кисломолочний сир — це молочний продукт, який має високий вміст білка та ряд корисних властивостей для нашого організму. Саме білок має особливе значення для росту та відновлення тканин. Високий вміст білка в м'якому сирі допомагає відчувати вашому організму ситість протягом довгого часу, що може бути корисним для контролю апетиту. Споживання цього молочного продукту як перекусу або додавання його до прийомів їжі може допомогти уникнути перекусів і переїдання. Кальцій, який теж переважає у цьому молочному продукті є теж важливим для здорових кісток і зубів. Корисні компоненти м'якого сиру також сприяють нормальному функціонуванню серця, м'язів і нервової системи. Існує багато видів сиру, зокрема нежирний та зниженої жирності, це робить його пріоритетним продуктом для тих, хто звертає увагу на калорійність і стежить за своєю вагою. Кисломолочний сир легко перетравлюється і швидко засвоюється нашим організмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найлінивіший сніданок, який готують звечора за 5 хвилин

Тож перевагою сирної запіканки є те, що вона може бути одночасно корисною та смачною. Ви взагалі коли-небудь задумувались про те, що десерт може бути корисним? Звичайна сирна запіканка корисна тим, що містить інгредієнти, які багаті на вітаміни та мінерали, зокрема кальцій, залізо, вітаміни групи В та вітамін Е. Саме ці поживні речовини дуже важливі для здорового функціонування організму, підтримки нашої імунної системи, здоров'я шкіри та регулювання метаболізму.

Якщо ваші діти не люблять кисломолочні продукти, можете легко адаптувати сир у смачну страву. Ви впевнено можете експериментувати з різними видами сиру та додавати до нього фрукти, горіхи, солодкі сиропи, джеми, йогурти та шоколадні додатки для створення власного унікального смаку, який сподобається усім членам вашої родини.

Універсальність — це головна перевага кисломолочного сиру, адже він може бути адаптований як солодкий десерт зі смаковими додатками, які ми перелічили вище, так і солоною стравою. Якщо ви не любите снідати важкою їжею або вам набрид смак вівсянки, то страви із м'якого сиру чудовий варіант, адже вони мають білок, який швидко і надовго насичує ваш організм потрібною енергією. Варіанти сирної запіканки дійсно безмежні, і цей десерт ніколи не набридає. Нехай сирна запіканка стане вашим улюбленим варіантом швидкого, а головне смачного і корисного приготування та для задоволення солодкого або солоного апетиту.

Поки триває сезон полуниці, можна на зиму приготувати смачне і водночас незвичне варення. Кулінар Євген Клопотенко готує його з шоколадом. Обирає чорний з високим вмістом какао. "Вас воно приємно здивує, бо плитка чорного шоколаду може творити дива, надаючи варенню терпкості й відтіняючи смак ягід. Виходить неймовірно смачно", – розповів експерт.

Зараз ви читаєте новину «Здоровий десерт, який сподобається усій родині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути