вівторок, 22 вересня 2020 11:07

Затінюючі сітки: ТОП-7 варіантів надійного захисту

Погода змінюється щорічно в залежності від багатьох факторів. Бувають посушливі роки з палючим сонцем, яке знищує врожай, випалює грунт. Як уберегти рослини від згубного впливу ультрафіолету? Звичайно ж, використовувати затінюючі сітки. Вони допоможуть створити необхідну кількість тіні на ділянці, в той же час не перекриють сонце повністю, і ви зможете легко виростити багатий вітамінами урожай.

Види сіток

Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотка затінення і щільності, яка вимірюється в грамах на метр квадратний:

1. 45%, 30г / м.кв.
2. 55%, 45г / м.кв.
3. 70%, 70г / м.кв.
4. 75-85% 90г / м.кв.
5. 95%, 140г / м.кв.
6. 95%, 180г / м.кв.

  Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності
Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності

Відповідно, найтонша і легка сітка допоможе трошки затінити солнцелюбівие рослини, а більш важка і щільна надійно сховає ніжні пагони навіть від самого палючого сонця.

Матеріал

Затінюючі сітки виконані зі 100% високоякісної поліетилену високої щільності (HDPE). Також сітка хімічно інертна і здатна захистити від ультрафіолетового випромінювання, сильного дощу, граду, снігу, вітру, а ще від птахів і інших чинників. Поліетилен пліток спеціальним чином так, що сітка не розпуститься навіть при пошкодженнях її цілісності. Матеріал екологічний і може бути повторно перероблений.

Затінюючі сітки для дачних ділянок

Багато дачники вже оцінили користь, яку приносять сітки від Biotol. Якщо на дачній ділянці недолік природної тіні - сітки стануть прекрасним бар'єром між урожаєм і згубним впливом ультрафіолету.

Захист від сонця

Наприклад, на вашій ділянці присутня тінь, але вона дуже щільна (тінь від будівель). Така тінь закриває сонце рослинам вранці або ввечері, коли промені косі і не настільки шкідливі, зате, коли сонце в зеніті і максимально активно - тіні, природно, немає, і рослини страждають. Затіняюча сітка впорається із завданням навіть на самому відкритій ділянці, захистить ваші рослини від вигорання, захистить грунт від пересихання, і, якщо вам потрібно буде поливати або прополювати ваші рослини вручну - це можна буде зробити набагато комфортніше, ніж стояти під палючим сонцем.

Захист від зовнішніх пошкоджень

  Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності
Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності

Якщо ваша ділянка з рослинами знаходиться в безпосередній близькості до великих плодовим деревам, з яких можуть падати великі плоди - така сітка теж буде рятувати ваш урожай. Наприклад яблуко, яке впало з високого дерева, може пошкодити помідори або полуницю при падінні. А захисна затіняюча сітка вбереже тендітні овочі і ягоди, а також буде набагато зручніше зібрати впали яблука прямо з сітки, так як вони не розіб'ються при падінні, їх не з'їдять комахи і вони не забрудняться так, як на землі.

Захист від негоди

Сітку можна використовувати для захисту розсади від сильного дощу і граду. Ці погодні умови не знищать рослини і збережуть ваш урожай. Навіть якщо раптом сітка порветься в якомусь місці, вона не розпуститься вся, локальне пошкодження залишиться на місці і при бажанні ви легко зможете зашити вашу сітку і продовжити її використання.

Захист від птахів

Дуже часто через птахів страждає навіть не сам урожай, а насіння, яке птиці встигають склювати ще до того, як вони проростуть. Сіткою можна буде легко накрити землю або встановити навіс з сітки досить близько до землі. Тим самим це вбереже ваші насіння від птахів і дозволить їм прорости і принести багатий урожай. Матеріал добре пропускає повітря, воду і сонячне проміння в залежності від щільності і відсотка затемнення.

Захист від вітру

  Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності
Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності

Якщо розмістити сітку не тільки горизонтально, як навіс, але і вертикально - можна захистити урожай від сильного вітру, сміття, бур'яну, від дрібних гризунів і великих комах. При бажанні можна натягнути сітку на каркас, таким чином створити максимально комфортні та сприятливі умови для вашого врожаю.

Використання в будівництві

Затінюють сітку можна використовувати в будівництві і в побуті. Сам по собі матеріал досить міцний, з допомогою сітки можна убезпечити робочий простір, наприклад, від падіння різних предметів. Можна завішувати будівельні ліси - для цього найкраще підійде сітка з максимальною щільністю. Вона захистить від падіння будівельників, інструменти, будматеріали. Полотно можна закріплювати на фасаді будівлі, якщо є ймовірність падіння плитки. Можна убезпечити автомобіль від будь-якої шкоди - будь то колір з дерев (липа), листя, плоди дерев - наприклад горіхи, яблука, захист від сонця. Сітка знадобиться для облаштування альтанки - захистить від дощу і вітру, від сонця і комах. Альтанку можна буде закрити і від тварин, щоб дикі коти і собаки не заходили на територію.

  Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності
Затінюючі сітки варіюються залежно від відсотку затінення і щільності

Затінюючі сітки від Biotol мають високу міцність і прослужать вам довгі роки. Гарантія від виробника становить 5 років. Сітка не підпадає під вплив води, вітру і ультрафіолету.

Зараз ви читаєте новину «Затінюючі сітки: ТОП-7 варіантів надійного захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути