середа, 31 липня 2024 11:34

Заробіток на криптовалюті: огляд доступних способів

Криптовалюта може стати суттєвим джерелом доходу, якщо знати, як розпорядитися пропозиціями ринку.

У цьому матеріалі ми розповімо, як можна заробити на криптовалютах солідний прибуток.

  Короткий опис доступних способів заробітку на криптовалюті
Короткий опис доступних способів заробітку на криптовалюті

Трейдинг

Торгівля цифровими активами передбачає, що трейдери можуть купити криптовалюту за однією ціною, а продати — коли курс підросте. Різниця в ціні і становитиме прибуток, який трейдер отримає.

Для торгівлі можна використовувати спеціальні криптовалютні біржі. Вони пропонують користувачам спотовий та маржинальний трейдинг.

Спотова торгівля — це трейдинг із використанням лише тих грошей, які є на рахунку користувача. У разі маржинальної торгівлі трейдер може торгувати за допомогою кредитного плеча. Порівнюючи ці два види трейдингу, можна сказати, що:

• маржинальна торгівля вважається більш ризиковою, ніж спот, оскільки на кону як власні кошти, так і позикові. Якщо втрати перевищать розмір депозиту, позицію можуть ліквідувати;

• потенційний прибуток: маржинальна торгівля здатна принести більший прибуток завдяки використанню кредитних коштів;

• комісії: при спотових угодах вони зазвичай нижче. Маржинальна торгівля супроводжується процентною ставкою;

• складність: маржинальна торгівля, оскільки пов'язана з більш серйозними ризиками, потребує кращого розуміння ринку та більш кропіткої роботи з інструментами прогнозування.

Арбітраж

Це також торгівля із заробітком на різниці курсів. Відмінність полягає в тому, що для трейдингу використовують різні майданчики. Користувач купує криптовалюту на тій платформі, яка пропонує нижчий курс, наприклад, у криптообміннику, такому, як buycrypt.exchange а продає — там, де вартість активу вища.

Арбітраж простіше класичного трейдингу, також користувачі мають можливість автоматизувати угоди. У той же час для суттєвого доходу вже на старті потрібно вкласти велику суму, що далеко не всім по кишені.

Майнінг

Майнінг — це перевірка транзакцій та додавання нових блоків у блокчейн. За ці операції система нараховує майнеру винагороду у вигляді нових монет.

Для майнінгу використовується енергоємне обладнання, за допомогою якого проводять складні обчислювальні операції.

Серед плюсів майнінгу можна виділити потенційно високий дохід у періоди бичачого ринку та можливість за необхідністю майнити на орендованому обладнанні. До недоліків належить складність процесу, дорожнеча обладнання та ризики збитків, якщо динаміка курсу не виправдає вкладених коштів.

Стейкінг

Стейкінг — це блокування криптовалюти на своєму гаманці з метою подальшої перевірки транзакцій та додавання блоків у мережу за винагороду. Стейкінг націлений на той же результат, що і майнінг, але для обчислювальних робіт не потрібне вартісне потужне обладнання. Валідація транзакцій здійснюється ресурсами замороженої криптовалюти.

При цьому користувачеві, який заблокував криптовалюту, навіть не обов'язково ставати валідатором. Щоб отримувати пасивний дохід, достатньо делегувати свої активи іншим валідаторам у стейкінг-пулах.

Певними плюсами стейкінгу є низький поріг входу, якщо стейкати через пули, а також відсутність необхідності опановувати складні технічні навички. До мінусів належать умовно невисокий рівень прибутковості, крім того, блокування монет у неперевірених блокчейн-проектах пов'язане з деякими ризиками.

Аїрдропи

Аїрдропи — це отримання токенів за виконання певних дій: підписка на обліковий запис проекту в соціальній мережі, згода на розсилку, реєстрація на біржі і т.д.

До переваг такого способу заробітку належать можливість отримувати дохід без внесків, простота алгоритму, перспективи участі у необмеженій кількості аїрдроп-програм. Основний мінус — ризик зіткнутися з шахраями, але в цьому випадку головне — не надавати їм персональних даних, таких, як приватні ключі доступу до криптовалюти.

У статті перелічені лише найпоширеніші способи заробляти на криптовалюті, насправді їх набагато більше.

Зараз ви читаєте новину «Заробіток на криптовалюті: огляд доступних способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути