вівторок, 29 вересня 2015 12:07

Захистимо посіви озимих від посухи

Небувала посуха, як і в минулому році, створює загрозу загибелі сходів озимих культур. Насіння, яке не зійшло, може просто не встигнути розвинутися до потрібної для перезимівлі фази. Все це може призвести до прямих збитків. Не кажучи вже про прибуток. Причому страждають від цього навіть ті регіони України, де раніше проблем з вологозабезпеченням не було.

Яскравим прикладом такої ситуації може бути ФГ "Ілаш" Кельменецького району Чернівецької області. Зі слів директора господарства Ілаш Віктора Миколайовича торік було посіяно 102 га озимої пшениці. Через погодні умов рослини відставали у рості і було прийнято рішення у фазі 2-х листків 62 га обробити стимулятором росту рослин ВИМПЕЛ® з розрахунку 500 г / га.

Через 10 днів провели порівняльне обстеження. На необроблених площах третій лист тільки з'являвся і рослини були тонкими. Там, де працював ВИМПЕЛ®, третій лист вже повноцінно розвинувся, рослини були нормальної товщини з інтенсивно зеленим забарвленням.

В результаті, на початок весняної вегетації необроблена озима була у фазі 3-х листків, тоді як оброблена стимулятором ВИМПЕЛ® у фазі кущіння. Середня врожайність по господарству 66 ц / га. Оброблена озима пшениця дала 69,3 ц / га.

Але і це далеко не межа можливостей, які дають сучасні технології обробітку озимих культур. Завдяки продукції групи компаній "ДОЛИНА", яка виробляє препарати серій ВИМПЕЛ® і ОРАКУЛ®, можна не тільки гарантовано зберегти посіви від несприятливих погодних умов, а ще отримати гідний і якісний урожай.

На основі багаторічних досліджень у провідних наукових установах країни і у виробничих умовах була складена наступна схема застосування:

 

Більше 10 тис. Фермерів в Україні захищають свої посіви препаратами групи компаній "Долина", а ви?

p.s. У зв'язку з високою затребуваністю препаратів виробництва групи компаній "ДОЛИНА", на ринку почастішали випадки шахрайства. Тобто невідомі особи пропонують придбати стимулятори росту рослин і мікродобрива невідомих торгових марок, які нібито були спеціально виготовлені для них підприємствами групи компаній "ДОЛИНА" або викрадені з нашого виробництва у великих ємностях і самостійно розфасовані. Виходячи з цього, група компаній "ДОЛИНА" офіційно заявляє, що цими твердженнями Вас вводять в оману з метою шахрайського заволодіння коштами. На території України наше підприємство виробляє і реалізує продукцію тільки під торговими марками ВИМПЕЛ®, ОРАКУЛ® і Агролайт®, з яких - стимулятор росту рослин АГРОЛАЙТ® і препарат для обробки насіння АГРОЛАЙТ®-У виготовлені для ТОВ НВФ "АГРОСВІТ", мікродобриво ОРАКУЛ® біокомплекс виготовлено для ТОВ "Агрозахист Донбас".

Петро Коротецький, науковий консультант групи компаній "ДОЛИНА".

Детальніше ознайомитися з інформацією про характеристики та застосуванні продукції групи компаній "ДОЛИНА" можна на сайті компанії: http://www.dolina.ua

 

 

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Захистимо посіви озимих від посухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути