Ексклюзиви
понеділок, 07 червня 2021 17:52

Віртуальні сервери для бізнесу або чому VPS такий потужний інструмент

 

В наші дні наявністю сайту вже нікого не здивуєш — це відмінна можливість рекламувати послуги та завжди бути ближче до клієнтів. Будь це особистий блог, сайт компанії або інтернет-магазин. Нерідко власнику сайту доводиться розбиратися не тільки в нюансах веб-розробки, а й в тонкощах хостингу. Мало створити зручний сайт з гарним дизайном, потрібно також зробити перебування на сторінках домену максимально продуктивним.

Нерідко користувачі залишають ресурс через тривале завантаження сторінок, або коли сайт не витримує навантаження і просто "лежить". Ці фактори вказують на те, що потужностей віртуального хостингу недостатньо для нормальної роботи сайту. В такому випадку оптимальним варіантом є перехід на VPS хостинг, який забезпечить безперебійну і надійну роботу ресурсу. Що являє собою VPS і чим він відрізняється від віртуального хостингу розбираємося разом з Hosting in UA.

Віртуальний хостинг і VPS хостинг: відмінності

На сьогоднішній день хостинг-провайдери пропонують різні тарифні плани і способи розміщення сайтів на своїх серверах. Віртуальний хостинг є найдоступнішим варіантом для сайтів з невеликою відвідуваністю. Фактично, це орендоване місце на сервері, на якому можуть також розміщуватися сайти інших клієнтів. Тобто, потужності сервера можуть коливатися в залежності від навантаження на інші ресурси, які на ньому знаходяться.

VPS або VDS хостинг являє собою виділений віртуальний сервер (virtual private server / virtual dedicated server), який, по суті, має переваги фізичного. Іншими словами, це персональний розділ на сервері для сайту. Всі потужності сервера в разі розміщення сайту зосереджені в виділеному місці під ресурс, а сторонні сайти не впливають на його роботу.

Також власник має повноцінний root-доступ і може самостійно встановлювати необхідне програмне забезпечення і змінювати налаштування.

 

В яких випадках рекомендують використовувати віртуальний сервер

VPS хостинг використовується для розміщення сайтів як невеликих, так і з високою відвідуваністю і навантаженням. Такі ресурси за добу відвідують кілька тисяч користувачів. Виділений хостинг найкраще підійде:

Для інформаційних сайтів, які перебувають на першій сторінці пошукової видачі або підключених до новинних стрічок. Оренда серверів в такому випадку дозволить витримати навантаження при величезній кількості відвідувачів.
Для інтернет-магазинів, що мають велику ієрархію, базу даних товарів, а також різні скрипти для оновлення асортименту. Ідеальний варіант — використовувати виділений сервер для 1С. Він дозволить запускати рекламні кампанії без ризику перевантаження сайту.
Для компаній, що спеціалізуються на веб-розробці. Розробники можуть розміщувати проєкти, які знаходяться в роботі. Замовник може контролювати і перевіряти завдання, а програмісти — вносити правки і оновлювати продукт.

Плюси використання VPS хостингу

 

До переваг віртуального хостингу можна віднести:

Легкість використання. Зручна панель управління дозволяє без зайвих складнощів здійснювати налаштування сервера, не звертаючись до сторонніх фахівців.
Продуктивність і обсяги. Потужності серверів дозволяють прискорити завантаження сайту. А виділений дисковий простір дозволяє розмістити достатню кількість сайтів.
Розширене управління. Оренда сервера дає можливість самостійного адміністрування, налаштування та аналітики.
Вартість. Ціна на віртуальний виділений сервер нижча ніж оренда фізичного.
Варіативність. Власник сайту має можливість вибрати оптимальний тарифний план або замовити додаткові послуги. Це може бути збільшення дискового простору, кількості оперативної пам'яті, ядер процесора, ширини каналу або IP-адреси.
Надійність обладнання. Наявність надійних серверів в Україні та за кордоном гарантують безперебійну роботу розміщених ресурсів.

Зараз ви читаєте новину «Віртуальні сервери для бізнесу або чому VPS такий потужний інструмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути