четвер, 09 липня 2015 11:09

Вирощування сої без втрат

Вирощування зернобобових культур заповнює дефіцит білка, чого не дають інші зернові культури. Тому вирощування таких культур як соя і горох завжди буде вигідно, оскільки на них зберігається постійний попит. До того ж вони є кращими після пара попередниками для інших с/г культур, сприяючи накопиченню азоту в ґрунті.

Пріоритетною культурою в цьому напрямку є соя, яка займає перше місце за посівними площами серед зернобобових в Україні. Особливістю цієї культури є те, що зав'язь і налив бобів припадає на найспекотніші та найсухіші місяці літа: липень і серпень. Несприятливі погодні умови можуть істотно знизити врожайність і вміст білка.

Сучасні методи вирощування с/г культур дозволяють уникнути цих втрат. Наприклад, включення в технологію обробітку продукції групи компаній "ДОЛИНА" дозволяє гарантовано отримати високий і якісний урожай за будь-яких погодних умов. У першу чергу, мова йде про стимулятори росту рослин ВИМПЕЛ®, який володіючи властивостями адаптогена і термопротектором, покращує білковий обмін, підвищуючи тим самим кількість цукрів у рослині. Ці зміни роблять організм рослин більш стійким до високих температур і низької вологості повітря.

Через низьку вологості грунту влітку знижується доступність елементів живлення і рослини починають відчувати брак в мікроелементах, що також негативно відбивається на майбутньому врожаї. Застосування комплексного універсального мікродобрива ОРАКУЛ® мультикомплекс ефективно ліквідує недолік харчування, особливо коли потреби рослин перевершують поглинаючу здатність кореневої системи.

Але головним критерієм якості продукції є багаторічне успішне застосування цих препаратів у всіх регіонах нашої країни. Для сої препарати серій ВИМПЕЛ® і ОРАКУЛ® застосовують з року в рік такі провідні виробники як: ТОВ "Ланнівська МТС" Полтавської області, ТОВ "Перемога" Сумської області, ЗАТ "Сільгосптехніка Нова" Київської області, СНП ТОВ "Васильківське" Вінницької області, ДП "Деметра 2010" Хмельницької області, ТОВ "Славутич" Тернопільської області, ТОВ "Ордів Агро" Львівської області, ТОВ "ФрідомФарм Терра" Запорізької області, СТОВ "Аграрник" Херсонської області та багато інших.

 

Нижче розглянемо схему застосування препаратів серій ВИМПЕЛ® і ОРАКУЛ® на сої та інших зернобобових культурах, яка розроблена компанією "ДОЛИНА" на підставі багаторічних досліджень у провідних наукових установах України (Інститут сільського господарства північного сходу, Інститут землеробства, Кіровоградська державна сільськогосподарська дослідна станція):

 

Як ми бачимо зі схеми, використовуючи ВИМПЕЛ® і ОРАКУЛ® в технології вирощування зернобобових культур можна до 9,3 ц / га збільшити врожайність і до 2,1% вміст білка, що багаторазово перекриває вартість препаратів, а значить - приносить чистий прибуток і фінансову забезпеченість сільгоспвиробнику.

Ще однією особливістю сої є розтягнутий поярусно період цвітіння. Тому найчастіше для кращого проведення прибирання застосовують дессікацію. Додавання в розчин дессіканта стимулятора ВИМПЕЛ® нормою 300 г/га посилює його дію і значно прискорює цей процес. Завдяки цьому на кілька днів раніше можна приступити до збирання і ще знизити втрати за рахунок більш низької вологості рослин та насіння. При цьому ВИМПЕЛ® сумісний з усіма застосовуваними препаратами.

Петро Коротецький, науковий консультант групи компаній "ДОЛИНА".

Детальніше ознайомитися з інформацією про характеристики та застосування продукції групи компаній "ДОЛИНА" можна на сайті компанії: http://www.dolina.ua

P.S. У зв'язку з високою затребуваністю препаратів виробництва групи компаній "ДОЛИНА" на ринку почастішали випадки шахрайства. Тобто невідомі особи пропонують придбати стимулятори росту рослин і мікродобрива невідомих торгових марок, які нібито були спеціально виготовлені для них підприємствами групи компаній "ДОЛИНА" або викрадені з нашого виробництва у великих ємностях і самостійно розфасовані. Виходячи з цього, група компаній "ДОЛИНА" офіційно заявляє, що цими твердженнями Вас вводять в оману з метою шахрайського заволодіння коштами. На території України наше підприємство виробляє і реалізує продукцію тільки під торговими марками ВІМПЕЛ®, ОРАКУЛ® і Агролайт®, з яких - стимулятор росту рослин АГРОЛАЙТ® і препарат для обробки насіння АГРОЛАЙТ®-У виготовлені для ТОВ НВФ "АГРОСВІТ", мікродобриво ОРАКУЛ® біокомплекс виготовлено для ТОВ "Агрозахист Донбас".

Зараз ви читаєте новину «Вирощування сої без втрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути