понеділок, 12 квітня 2021 10:00

Прожектор чи ліхтар? Вибираємо освітлення для вулиці

  Замовити вуличні світильники можна на e27.com.ua
Замовити вуличні світильники можна на e27.com.ua

Власники приватних будинків часто стикаються з питанням вибору зовнішнього освітлення на присадибних ділянках. Магазин освітлення e27.com.ua дає поради щодо цього.

Щоб правильно обрати світильник, потрібно розуміти його призначення. Існують різноманітні типи освітлення, залежно від потреби.

Типи паркового освітлення

Парковий світильник. Такий тип освітлення здатний забезпечити рівномірне освітлення території. Також їх використовують у ландшафтному дизайні, можна встановлювати на огорожі. Існують світильники різних форм: від ретро до хай-теку. Обирайте згідно з того стилю, який переважає на вашому подвір'ї.

Парковий стовпчик. Їх частіше встановлюють вздовж доріг та алей. Вони гарантують безпеку пересування у нічний час. Також за допомогою комбінації світла і тіні вони здатні надати вашій ділянці особливий зовнішній вигляд.

  Замовити вуличні світильники можна на e27.com.ua
Замовити вуличні світильники можна на e27.com.ua

Ліхтарний стовп. Класичний спосіб підсвітити прибудинкову територію. Вони добре працюють в дощ, сніг або туман. Гарантують хороший огляд навколишньої території.

Фасадний світильник. Це прожектори або ліхтарі, закріплені на будівлях. Вони мають як практичне застосування, так і використовуються для дизайну. Точково висвітлюють елемент фасаду, вхід у будинок, вивіску чи рекламу.

Прожектор. Цей тип освітлення останнім часом набуває популярності. Він дозволяє економити електрику і при цьому забезпечує хороше освітлення території.

Ґрунтові світильники. Їх встановлюють прямо у землю чи в асфальт. Вони слугують як для декоративного підсвічування садових об'єктів, так і для світового обрамлення доріжок та під'їзних шляхів.

Ландшафтні світильники. Використовуються для підсвітлення дерев, чагарників, скульптур та інших елементів ландшафтного дизайну. Направлене світло дозволяє забезпечити унікальний вигляд вашому саду в нічний час.

  Замовити вуличні світильники можна на e27.com.ua
Замовити вуличні світильники можна на e27.com.ua

Ліхтар чи прожектор, що обрати?

Різниця між цими видами освітлення полягає у відмінності розсіяного та направленого світла. Звичайні ліхтарі забезпечують розсіяне світло. Воно рівномірно заповнює територію. У нічний час воно дозволяє бачити повністю простір, відчувати себе в безпеці, спокійно і комфортно.

Прожектори та деякі фасадні світильники забезпечують направлене світло. Воно дозволяє підкреслити ті чи інші елементи дизайну та створити особливу атмосферу на ділянці. Також сучасні світлодіодні прожектори відрізняються економністю.

Замовити вуличні світильники можна на e27.com.ua. Інтернет-магазин пропонує найрізноманітніший вибір продукції. Тут ви можете знайти як дизайнерські ліхтарі, так і прожектори.

Зараз ви читаєте новину «Прожектор чи ліхтар? Вибираємо освітлення для вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути