четвер, 15 лютого 2024 09:12

Податки, консерви та дрони від "Інтеррибфлот": бізнес допомагає країні

Податки, консерви та дрони від "Інтеррибфлот": бізнес допомагає країні
Група компаній "Інтеррибфлот" зберегла значні масштаби виробництва своєї продукції під торговою маркою "Аквамарин" і регулярно поставляє консерви для Збройних сил України. Фото надане пресслужбою компанії

Участь у війні ставить перед простими громадянами та бізнесом виклик. Українські підприємства змушені адаптуватися до нових умов, які настали через повномасштабне вторгнення. Багато з них намагаються продовжувати працювати, сплачуючи податки та надаючи допомогу армії та цивільним особам. Це стосується й найбільшого виробника рибних консервів в Україні - групи компаній "Інтеррибфлот". Незважаючи на ускладнення логістики через воєнні дії, вона зберегла значні масштаби виробництва своєї продукції під торговою маркою "Аквамарин".

"Кожен підприємець розуміє свою відповідальність перед працівниками, споживачами та нашими захисниками, які дозволяють нам продовжувати працювати в умовах війни", - підкреслив засновник групи "Інтеррибфлот" Григорій Луцай.

Крім виконання комерційних контрактів, підприємство регулярно поставляє консерви для Збройних сил України. Загалом, вже понад 12 мільйонів банок рибних консервів було поставлено військовим по всій території України, і це стало необхідною складовою частиною раціону військових. Також допомогу отримують цивільні жителі в регіонах, які надзвичайно постраждали від війни.

Від FPV дронів до окопних свічок з банок "Аквамарин"

Співвласник групи компаній "Інтеррибфлот" Андрій Чуклін розповів, що компанія займається волонтерською діяльністю з першого дня агресії Росії проти України. Початком стали регулярні благодійні внески до БФ "Повернись живим". З часом, коли все більше колег вступали до рядів збройних сил, компанія стала частіше допомагати своїм вчорашнім співробітникам спорядженням. А наприкінці 2023 року "Інтеррибфлот" придбав для потреб військових дороговартісні тепловізійні та FPV дрони на суму в 2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні багато орних земель простоюють через війну - дослідження

Свічки для обігріву військових майструють тисячі простих людей і всі вони знають, що основою такого опалювального приладу є металева банка. І тут якісні бляшані банки, які використовуються для виготовлення консервів "Аквамарин", стали у нагоді. Громадська організація "Окопні свічки" з першого року воєнного конфлікту також отримує підтримку від компанії "Інтеррибфлот". Підприємство поставило вже більше 15000 таких банок, свічки з яких рятують наших військових в часи негоди.

Під час війни "Інтеррибфлот" зосередився не тільки на комерційній, а насамперед на соціальній задачі. Компанії вдалося зберегти понад 400 робочих місць та продовжувати виконувати контракти з великими торговими мережами та іншими партнерами. За два роки війни "Інтеррибфлот" сплатив понад 200 млн грн до державного бюджету, зокрема 104 млн грн у 2023 році. Так об'єднання зусиль бізнесу та громади є тим фундаментом, на якому стоїть здатність України вистояти в цій війні. Щоб розвивати цей успіх й надалі, необхідне розуміння з боку держави та відбудова її відносин з бізнесом на засадах партнерства.

Виплати внутрішнім переселенцям цього року зменшаться, як порівняти з минулим. Таке рішення пов'язане з мізерним наповненням бюджету та вимогами партнерів. Про це сказала віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі "Єдиних новин".

За її словами, партнери ставлять вимоги оптимізувати виплати.

Зараз ви читаєте новину «Податки, консерви та дрони від "Інтеррибфлот": бізнес допомагає країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути