вівторок, 20 жовтня 2020 15:02

Чому грабують банки?

Чому грабують банки?
Деякі банки економлять на охороні або співпрацюють з дилетантами

Банківські установи мають репутацію надійних установ. До них люди несуть свою готівку, аби зберегти від крадіжок. Та деякі банки економлять на охороні або співпрацюють з дилетантами.

У всіх великих банківських структурах є своя служба безпеки. Начальник цього підрозділу вибирає охоронну компанію, якій довіряє безпеку банку. Він отримує зарплату, яка не залежить від якості його роботи. Буває, що він вважає її низькою. Тоді шукає додатковий заробіток. Домовляється про відкат від охоронної фірми.

Так банки опиняються під охороною фірм-одноденок. Таке трапляється навіть якщо керівництво великої фінансової установи хоче довірити безпеку своїх філій по різних містах одній охоронній структурі. Вони не враховують, що компанії беруть на субпідряд малі охоронні компанії. Їх фаховість гарантувати не можуть.

Начальники служби безпеки буває закривають на це очі. І заключають договір з ризиком для банку, міняючи безпеку на власні інтереси.

Наслідки посередників у сфері пультової охорони:

• Сигнал тривоги доходить до охоронців повільніше. У той час, коли важлива кожна секунда, витрачаються хвилини на передачу інформації про загрозу. Наряд не має прямого зв'язку з оператором.
• Залежність якості послуг охорони від великої кількості людей та апаратури. Це може призвести до втрати сигналу тривоги через форс-мажор на одній із ланок.
• Конфіденційна інформація поширюється на всіх посередників! У разі витоку інформації складно буде знайти винних.
• Керівництво банку не знає реальних виконавців послуг охорони. Укладають договір з однією компанією, а працює – інша.

При передачі клієнта, від серйозної охоронної структури до підрядника, деякі об'єкти взагалі можуть випасти із зони обслуговування. Це може з'ясуватися вже під час загрози майну. Тоді часу на пошук винних немає, а головне – дозволить вільно почуватися нападникам.

Від таких ситуацій рятує стереотип, що банки добре захищені. Тому їх грабують рідше ніж квартири, офіси або МАФи. Однак професійні грабіжники, знають про існування даної проблеми. Шукають виходи на інформацію про договори банків з охоронними фірмами, аналізують і використовують у своїй злочинній діяльності.

Матеріал підготовлений за підтримки Служби Безпеки СІРІУС.
www.sirius.ua

Зараз ви читаєте новину «Чому грабують банки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути