Ексклюзиви
вівторок, 20 липня 2021 17:07

Пазли для дорослих – альтернативне смартфону дозвілля

Пазли для дорослих – альтернативне смартфону дозвілля
В магазині Панама є цікаві пазли для дорослих з яскравими 3D зображеннями різної тематики

Пересічна людина проводить за екраном смартфону більше трьох годин на день. Ми знову й знову перевіряємо месенджери, читаємо електронні книжки, гортаємо стрічку новин. Навіть під час зустрічі кращих друзів не можемо відірватися від скляної поверхні телефону: зумимо фото, лайкаємо, пишемо коментарі, якщо "хтось знову не правий в інтернеті".

Чи є альтернатива смартфону

Інтернет-серфінг уповільнює когнітивні процеси, знижує рівень уваги і концентрації, і все це впливає на мозок людини. Забули, де припаркували авто, залишили ключ у дверях, та навіть не здійснюєте спроби запам'ятати новий номер телефону рідної людини? Можливо, вам потрібна додаткова стимуляція для покращення окремих компетенцій мозку. Тоді мерщій в магазин за головоломками!

Швидкого результату можна очікувати, зменшивши час взаємодії з телефоном. Краща альтернатива йому – пазли. В магазині Панама є цікаві пазли для дорослих з яскравими 3D зображеннями різної тематики: "Автомобілі", "Тваринний світ", "Архітектура".

Пазли – це дозвілля й задоволення:

● збільшується мотивація, підвищується інтерес до життя;
● покращується ініціативність, збільшується концентрація уваги;
● дофаміновий сплеск робить нас щасливими, а він завжди виникає в процесі складання головоломки і передує кінцевому результату;
● готова картинка дарує приємні відчуття задоволення від перемоги.

Головоломки стимулюють зорово-просторові функції, включаючи здатність сприйняття, гнучкість, оперативну пам'ять, швидкість мислення. Вони є одним з найкращих, простих та доступних варіантів боротьби з бездіяльністю когнітивних здібностей.

Як пазли запобігають передчасному старінню мозку

Погіршення пам'яті, труднощі із засвоєнням нової інформації, зниження мотивації до виконання звичайної діяльності, труднощі при прийнятті тих чи інших рішень, підвищена тривожність і страхи перед майбутнім – це все ознаки того, що ваш мозок втомлений. Перезавантажити його можна, виконуючи нові для нього вправи: складати картини з окремих елементів, розв'язувати ребуси, малювати, писати вірші, грати на музичних інструментах.

Розвиток дрібної моторики оновлює мозок, тому мозаїка, конструктори – корисна альтернатива смартфону. Знайдіть хоча б годину у своєму розкладі для головоломок – і через деякий час ви помітите позитивні зміни через дію цих ефективних нейростимуляторів, які ще й виконують функцію антидепресантів.

Складаємо картини на швидкість – лайфхаки для новачків

Якщо ви ніколи не збирали картини-головоломки, починайте с наборів, у яких кількість елементів невелика – десь 500-1000 шт. Найважчими вважаються картини, де багато дрібних деталей, а також однотонних зон. Щоб складати пазли на швидкість із своїми друзями, використовуйте ці поради:

● переверніть всі деталі так, щоб кольорова поверхня була зверху;
● починайте з сортування елементів за кольором;
● складайте спершу рамку зображення;
● прокладайте шлях, рухаючись вниз, ряд за рядом;
● давайте собі перепочити, робіть перерви, якщо процес зайшов у глухий кут.

Балуйте себе новими наборами! Купляйте деталі з дерева, картону, пластику. Чим більше буде розмаїття – тим краще, оскільки воно позитивно впливає на продуктивність будь-якої діяльності, в тому числі и творчої.

Зараз ви читаєте новину «Пазли для дорослих – альтернативне смартфону дозвілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути