пʼятниця, 29 листопада 2019 17:19

Нестандартна зміна прибудинкової території на Олени Теліги 25 здивує мешканців

Інвестиційно-будівельна компанія "ОБРІЙ" за співпраці з urban curators розробила концепцію Проєкту з благоустрою частини житлового кварталу у Шевченківському районі Києва.

У 2019 році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вул. Олени Теліги 25, давши йому назву UNO City House.

  У 2019 році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вул. Олени Теліги  25
У 2019 році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вул. Олени Теліги 25

"З моменту заходу на будмайданчик до нас почали звертатися мешканці прилеглих будинків із проханнями: десь ями залатати на асфальтовому покритті, чи земельки завести на ділянку. Цей перелік дедалі збільшувався. Люди звертали нашу увагу на недостатнє озеленення, убогість наявної інфраструктури, хаотичне паркування автівок, досить пожвавлений рух машин на внутрішньоквартальних проїздах тощо. І ми дійшли висновку: скільки б корисних справ ІБК ОБРІЙ не зробив би в сукупності, питання "оздоровлення" даної території необхідно вирішувати комплексно", - коментує Олеся Перчак, заступник директора з комерційних питань ІБК ОБРІЙ.

UNO City House зводиться на території, забудова якої відбувалась ще у 60-х роках минулого століття. З того часу суспільному міському простору не приділялось досить системної уваги.

Зважаючи на це ІБК ОБРІЙ виступив з ініціативою створення проєкту, який має виправити цю ситуацію: перетворити наявний простір на те, чим він мусить бути – на простір для людей.

  У 2019 році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вул. Олени Теліги  25
У 2019 році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вул. Олени Теліги 25

Для дослідження та розробки концепції благоустрою було залучено Urban curators — незалежну агенцію, що поєднала однодумців у галузях урбаністики, архітектури, економіки та соціології міста. Робота над проєктом передбачає декілька вагомих та послідовних етапів.

Перший з них – дбайливе спостереження та ретельне вивчення міського життя ділянки, що обмежується вулицями Олени Теліги, Щусєва, Академіка Грекова та Ольжича та особливостей самої місцевості. Саме йому було присвячено кілька тижнів вересня.

Висновки урбаністів, що підтверджують справедливість зауважень мешканців, та відповідні пропозиції склали основу концепції проєкту. За кілька тижнів вона буде представлена за адресою: вул. Олени Теліги 25. Тож усі охочі зможуть ознайомитися з основними пропозиціями розробників і надати коментарі, скориставшись поштовою скринькою або електронною поштою.

  У 2019 році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вул. Олени Теліги  25
У 2019 році ІБК ОБРІЙ розпочав реновацію чужого довгобуду по вул. Олени Теліги 25
Зараз ви читаєте новину «Нестандартна зміна прибудинкової території на Олени Теліги 25 здивує мешканців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути