вівторок, 07 лютого 2017 11:56

Неодимовий магніт і його використання

Неодимовий магніт і його використання

Неодимовий магніт найсильніший з доступних на сьогоднішній день. Виготовлений за особливою технологією запеченого порошкового сплаву, магніт довго зберігає свої властивості, широко використовується в пошукових роботах, підйомі вантажів з дна і в складних умовах.

Неодимовий магніт для установки на лічильник

Неодимовий магніт, правильно встановлений на лічильник води або газу, може знизити швидкість обертання крильчатки лічильника за рахунок впливу потужних електромагнітних полів неодимового магніту на невеликий магніт, що крутиться всередині елемента. Потужне магнітне поле з легкістю долає магнітну пастку, встановлену в деяких моделях лічильників.

Повна відсутність рухів лічильника води при нормальній роботі інших лічильників і при явному проживанні людей, виглядає недоречно. За фактом непрацюючого лічильника буде направлена комісія, яка виявить порушення. Використовувати магніт на лічильник потрібно дуже акуратно, не допускаючи поломки устаткування і повної зупинки лічильника.
Ви можете купити неодимовий магніт в Україні для корекції показань вимірювальних приладів на сайті uamagnit.com.

Як зберегти властивості неодимового магніту

З часом будь-який магніт потроху втрачає свої властивості. Неодимовий магніт зберігає властивості десятиліттями без послаблень. Для забезпечення зберігання необхідно дотримуватись деяких умов:

• Не допускати сильного нагрівання магніту. При тривалому підвищенні температури навколишнього середовища магніт втрачає властивості. Критичною можна вважати температуру 70 градусів Цельсія.
• Не допускати ударів і механічних пошкоджень. Порошковий сплав відрізняється значною міцністю, але при ударних навантаженнях здатний руйнуватися.
• Захист від корозії. Для захисту неодимового магніту від іржі і корозії використовується технологія зовнішнього покриття щільним шаром нікелю, цинку, нержавіючої сталі. Не допускайте пошкоджень покриття.

Безпека дітей

З неодимових магнітів останнім часом виготовляються різні головоломки, нео-куби, конструктори. При проковтуванні сильного магніту, можливе механічне пошкодження стравоходу і кишечника при русі магнітної деталі. Будьте уважні і не залишайте неодимові магніти в місцях, які доступні для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Неодимовий магніт і його використання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути